Nogomet

Egipat pobjedom do prvog mjesta, DR Kongo pregazio Zimbabve

Petar Jenjić • ponedjeljak, 01.07.2019.
Egipat pobjedom do prvog mjesta, DR Kongo pregazio Zimbabve
Foto: EPA

Odigrano je treće kolo u skupini A u kojoj je domaćin Egipat pobijedio Ugandu i potvrdio prvo mjesto, dok se DR Kongo lako obračunao sa Zimbabveom...

Egipat je kao domaćin zaključio nastup u skupini A na prvom mjestu, s tri pobjede i gol razlikom 5:0. Sinoć je u Kairu, u dvoboju koji je odlučivao za prvu poziciju, bio bolji od Ugande rezultatom 2:0. Oba pogotka domaćin je postigao u prvom poluvremenu.

Igrala se 36. minuta, a Egipćani su dobili slobodan udarac na dvadesetak metara udaljenosti. Loptu je uzeo Mohamed Salah, prebacio živi zid i sjajno pogodio za vodstvo svoje reprezentacije.

U sudačkoj nadoknadi Egipat je potvrdio pobjedu. Ayman Ashraf ubacio je oštro u kazneni prostor, Salah je malo zakasnio na loptu, no ona dolazi do Ahmeda Elmohamadyja koji krasnim udarcem pogađa suprotni kut.

Šanse za prolazak dalje kao trećeplasirana reprezentacija zadržao je DR Kongo koji je lakoćom pregazio Zimbabve s 4:0 te ga ostavio na dnu ljestvice sa samo jednim osvojenim bodom.

Kongo je poveo već u četvrtoj minuti kada je nakon jednog slobodnog udarca loptu glavom iz blizine u gol pospremio Jonathan Bolingi. Pola sata kasnije vodstvo je povećao Cedric Bakambu koji sam istrčava pred vratara i lakoćom poentira. Isti je igrač u 65. minuti zabio iz penala, da bi konačan rezultat nešto kasnije postavio Britt Assombalonga.

Afrički kup nacija, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Uganda0:2Egipat
Zimbabve0:4DR Kongo
1Egipat 35:0+59
2Uganda 33:304
3DR Kongo 34:403
4Zimbabve 31:6-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!