Rukomet

Seniorske ekipe otputovale u Poljsku, na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku očekuju zlato

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.07.2019.
Seniorske ekipe otputovale u Poljsku, na Europskom prvenstvu u rukometu na pijesku očekuju zlato

Hrvatska muška i ženska seniorska reprezentacija u nedjelju, 30. lipnja otputovale su u Poljsku na Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku koje će se održati od 2. do 7. srpnja. U Stare Jablonki po prvi puta će s natjecanjem startati po dvadeset ekipa u obje konkurencije.

Nakon što su već četiri puta osvajali titulu europskih prvaka, hrvatski će seniori put prema novom zlatu početi u grupi C gdje će igrati protiv reprezentacija Ukrajine, Švicarske, Italije i Sjeverne Makedonije. Prva na rasporedu je utakmica protiv Švicarske 2. srpnja s početkom u 11 sati i 15 minuta na terenu broj tri.

Izbornik seniora Mladen Paradžik najavio je kako i ovog puta cilja na najsjajnije odličje.

"Kao i uvijek idemo na najsjajnije odličje. Idemo probati vratiti zlato koje smo na prošlom Prvenstvu u Zagrebu 2017. izgubili kada smo osvojili broncu. No, ako se i ne uspije, to nije tolika tragedija. Budući da imamo dobru, posloženu i iskusnu ekipu sa povratnikom Dumenčićem koji je propustio prošlo Svjetsko prvenstvo zbog ozljede, sad smo i u tom dijelu iskusniji. U skupini se nalazimo sa Sjevernom Makedonijom, Italijom, Švicarskom i Ukrajinom. S obzirom da u prvom dijelu tri ekipe prolaze, ne bi trebalo biti problema što se tiče plasmana dalje. Najveća zamka je što se nalazimo u skupini s relativno nepoznatim ekipama i trenutno ne znamo što očekivati od njih dok ih ne vidimo prije samog turnira. Najveći protivnici su nam Španjolci koji su aktualni prvaci, uvijek neugodni Mađari te Danci i Rusi koji su uvijek u vrhu poretka. Ovo nam je prvo natjecanje od tri koja nas očekuju ovo ljeto. Osim Europskog prvenstva, krajem osmog mjeseca idemo i na Mediteranske igre na pijesku u Grčkoj te sredinom desetog mjeseca idemo u Katar na Svjetske igre na pijesku. Pozivam sve navijače da prate i gledaju naše utakmice putem ehfTV-a jer će nam uz njih biti lakše."

Ženska reprezentacija svoju će šansu tražiti u grupi A gdje će se najprije susresti sa svjetskim viceprvakinjama Norvežankama u utorak, 2. srpnja u devet sati na terenu tri. Ostali protivnici našim seniorkama bit će ekipe Nizozemske, Rumunjske i Turske.

Izbornica ženske reprezentacije Iva Kanjugović najavila je prvenstvo.

"Turnir otvaramo protiv Norvežanki, svjetskih viceprvakinja iz Kazanja, tako da odmah na početku imamo priliku pokazati stabilnost, dosljednost i atraktivnost igre. Pokušat ćemo pobijediti da steknemo autoritet za daljnji tijek natjecanja. U grupi smo još s Nizozemkama, Turkinjama i Rumunjkama. Ni jedne protivnice nisu za podcjenjivanje, pogotovo Nizozemke koje uvijek imaju primat rezultata. No, za nas je naša igra najvažnija. Želja nam je da kroz koncentriranost i mirnoću steknemo stabilnost i sigurnost u igri, tako da se iz utakmice u utakmicu dižemo u cilju postizanja što boljeg rezultata."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!