Tenis

Ivo Karlović bez većih problema izbacio talijanskog kvalifikanta

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 01.07.2019.
Ivo Karlović bez većih problema izbacio talijanskog kvalifikanta
Foto: EPA

Ivo Karlović nije dopustio niti pomisao na iznenađenje u prvom kolu Wimbledona. Prvi protivnik bio mu je Talijan Andrea Arnaboldi, a Karlović ga je svladao u tri seta...

Sat i 45 minuta bilo je dovoljno Ivi Karloviću za pobjedu u prvom kolu Wimbledona. Protivnik je bio Talijan Andrea Arnaboldi, a Karlović je bez problema stigao do pobjede 6:4, 6:4, 7:6.

Od početka do kraja Karlović je dominirao, nije dopustio Arnaboldiju niti da mu se približi na servisu i ostavio je Talijana bez ijedne break lopte tijekom cijelog meča.

Prvi set Karlović je riješio u svoju korist breakom u devetom gemu kada je došao do prve prilike za oduzimanje servisa protivniku u cijelom meču, napravio je break i poveo s 5:4 te ubrzo dovršio posao.

U drugom setu pritisak je stigao kod 3:3 kada je Karlović došao do 0:40, prve dvije break lopte Arnaboldi je spasio, ali treću nije uspio i ušao je u zaostatak te je izgubio set sa 6:4.

Obojica su bez problema održavali svoj servis u trećem setu i odluka je pala u tie-breaku gdje je Karlović za nijansu bio bolji te sa 7:4 uzeo set i meč.

Na kraju je upisao 21 as i osvojio je čak 92 posto poena na svom prvom servisu, uz 50 winnera upisao je 23 neprisiljene pogreške. Odigrao je dosta dobar meč i glatko prošao u drugo kolo.

U drugom kolu protivnik će mu biti Stefanos Tsitsipas ili Thomas Fabbiano.

Wimbledon, prvo kolo:
Ivo Karlović (Hrvatska) - Andrea Arnaboldi (Italija, Q) 6:4, 6:4, 7:6(4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!