Nogomet

Mali svladao Angolu za prvo mjesto u skupini E, Tunis remijem do nokaut faze

Jan Šneler • utorak, 02.07.2019.
Mali svladao Angolu za prvo mjesto u skupini E, Tunis remijem do nokaut faze
Foto: FaH

Odigrana su dva susreta trećeg kola skupine E na Afričkom kupu nacija, a iz te grupe u nokaut fazu odlaze Mali i Tunis...

Kompletirana je grupna faza ovogodišnjeg Afričkog kupa nacija koji se igra u Egiptu. Večerašnjim susretima u skupini E saznali smo još dvije momčadi koje su se plasirale u osminu finala. Bit će to pobjednik skupine Mali i drugoplasirani Tunis.

Mali je bio u dobroj poziciji jer je s četiri boda iz prva dva kola osigurao prolaz. Ipak, prvo mjesto u skupini trebalo bi donijeti lakši ždrijeb što je ipak upitno s obzirom na to kako su se rasplele ostale skupine. Igralo se prilično otvoreno, Angola nije imala što pretjerano za izgubiti, no do pogotka nisu stigli.

Jedini gol na utakmici postigao je Moussa Doumbia u 37. minuti. Angolci su u nastavku krenuli po bod koji bi im donio prolaz kao jednoj od najboljih trećeplasiranih momčadi, ali na njihovu žalost Mali je izdržao i osvojio skupinu.

U drugom susretu, Mauritanija i Tunis podijelili su bodove. Mauritanija je bila u dosta teškoj situaciji i bod im ne bi donio prolaz te im je trebala pobjeda protiv Tunisa. Tunisu je s druge strane bio dovoljan i remi ako Angola izgubi. Tunižani su uspjeli u svojoj namjeri, odlično su se branili u prvom dijelu kada je Mauritanija opasno prijetila, a u nastavku su dobrim pritiskom otupili oštricu protivnika. Na kraju, remijem Tunižani mogu biti zadovoljni.

U osmini finala, Mali će igrati protiv Obale Bjelokosti 8. srpnja u 18 sati, dok će Tunis igrati protiv Gane u 21 sat.

Afrički kup nacija, 3. kolo:
Angola - Mali 0:1
Mauritanija - Tunis 0:0

Afrički kup nacija, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Angola0:1Mali
Mauritanija0:0Tunis
1Mali 36:2+47
2Tunis 32:203
3Angola 31:2-12
4Mauritanija 31:4-32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!