Tenis

38 aseva nije bilo dovoljno: Ivo Karlović poražen u drugom kolu Wimbledona

Branimir Korać • srijeda, 03.07.2019.
38 aseva nije bilo dovoljno: Ivo Karlović poražen u drugom kolu Wimbledona
Foto: EPA

Talijan Thomas Fabbiano zaustavio je Ivu Karlovića u drugom kolu Wimbledona. Fabbiano je slavio u pet setova nakon tri sata i 15 minuta igre...

Očekivano tijesan dvoboj odigrali su Ivo Karlović i Thomas Fabbiano. Karlović je na kraju poražen, dva puta se vraćao iz seta zaostatka, izborio je peti set, ali tamo je ipak Fabbiano bio mirniji.

Karlović je dobro servirao, pogodio je 38 aseva, 64 posto prvog servisa, a osvojio je 83 posto poena nakon prvog servisa.

Obojica su dobro ušli u meč i bili uvjerljivi na svom servisu. Prva prilika za break ujedno je bio i gubitak servisa, Karlović nije izdržao i Fabbiano je kod 4:3 oduzeo servis hrvatskom tenisaču.

I u drugom setu Fabbiano je bio bliži breaku. Kod 3:3 imao je 15:40, Karlović je dobro reagirao i izvukao se te je set otišao u 13. igru. Tamo je Talijan imao set loptu kod 6:5, no Karlović je povezao tri poena i uzeo set s 8:6.

Nakon što je uhvatio priključak, Karlović je ubrzo ponovno ušao u minus. Ulazak u treći set bio je loš, Fabbiano je poveo s 3:0 i rutinski je držao vodstvo te ponovno došao do prednosti u setovima.

Uspio je Karlović još jednom poravnati u setovima boljom igrom u tie-breaku, ali u petom setu u završnici nije izdržao, kod 4:4 imao je break loptu koju nije iskoristio pa je nakon toga dao Fabbianu tri meč lopte i ovaj to koristi i prolazi dalje.

Wimbledon, drugo kolo:
Thomas Fabbiano (Italija) - Ivo Karlović (Hrvatska) 6:3, 6:7(6), 6:3, 6:7(4), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!