Košarka

Bošnjak sjajan, Hrvatska ipak poražena na otvaranju turnira u Francuskoj

Sportnet, Branimir Korać • subota, 06.07.2019.
Bošnjak sjajan, Hrvatska ipak poražena na otvaranju turnira u Francuskoj
Foto: FaH

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 18 godina u sklopu priprema za Europsko prvenstvu sudjeluje na turniru u Francuskoj. U prvoj utakmici poražena je od Rusije 85:82...

Nakon dvije pobjede u pripremnim utakmicama s Mađarskom, U18 reprezentacija je otputovala u Francusku na međunarodni turnir i oglede s reprezentacijama Velike Britanije, Rusije i Francuske.

Voiron, gradić u podnožju Alpa, dvadesetak kilometara udaljen od poznatijeg Grenoblea i ove je godine domaćin U18 međunarodnog turnira. Naime, prošle su godine na istom turniru hrvatski juniori slavili u svim utakmicama pod vodstvom Vladimira Anzulovića koji trenutno vodi reprezentaciju na Univerzijadi, dok je ovo ljeto s U18 generacijom zlatni trener prošlogodišnjih U16 prvaka Europe, Milan Karakaš. Europsko prvenstvo je na rasporedu od 27. srpnja do 4. kolovoza u lučkom gradu Volosu u Grčkoj.

Hrvatska je otvorila s košem Mateja Bošnjaka za 2:0, a iako je Rusija tricom Ružentseva povela s 22:14, daljnji je tijek utakmice potpuno izjednačen u svim četvrtinama.

Tridesetak sekundi do kraja utakmice Rusija je, nakon koša Lovre Gnjidića, u vodstvu za tek jedan poen (83:82), no Gnjidić radi osobnu na Ružentsevu koji pogađa oba slobodna bacanja za 85:82 i kraj utakmice.

Kapetan Matej Bošnjak ubacio je velika 32 poena uz devet skokova, dvije asistencije i jednu blokadu. Lovro Gnjidić je dodao 13 poena uz impresivnih devet asistencija, a Leon Bulić je upisao double-double učinak s deset poena i deset skokova.

AUTOR: HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!