Košarka

Mladi hrvatski košarkaši visoko poraženi od vršnjaka iz Španjolske

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 07.07.2019.
Mladi hrvatski košarkaši visoko poraženi od vršnjaka iz Španjolske
Foto: FaH

Nakon tijesnog poraza od Izraela, hrvatska košarkaška reprezentacija do 20 godina vrlo visoko je izgubila od Španjolske...

Španjolska je otpočetka krenula agresivno i već nakon pet minuta imala vodstvo od 12:5. Prednost Španjolci više nijednom nisu ispustili i u svakoj su četvrtini pomalo dodavali razlici. Tako se u u drugo poluvrijeme ušlo s 42:31 da bi do kraja utakmice razlika narasla i preko 20 razlike, odnosno 82:59 za kraj.

Hrvatski su reprezentativci imali problema s preciznosti šuta koja je za dva poena iznosila 34 posto, a za tri poena 21 posto (57 i 33 posto kod Španjolaca), a Španjolska ih je i nadskakala s ukupno 38 skokova u usporedbi s hrvatskih 24.

Najbolji i jedini dvoznamenkasti igrač u hrvatskim redovima bio je kapetan Toni Nakić s 13 poena i četiri skoka, dok je Jan Palokaj jedini imao dvoznamenkastu valorizaciju (deset) sa sedam poena i šest osvojenih lopti. Za Španjolce je Joel Para ubacio 19 poena.

Hrvatska: Vidović 8, Jordano 7, Palokaj 7, Batinić 6, Nakić 13, Šarić 2, Marić 3, Vrgoč 5, Branković 5, Vojnović, Nikić 3.

7. srpnja u 16:15 slijedi posljednja utakmica na pripremnom turniru protiv Litve, dok Europsko prvenstvo počinje 13. srpnja.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!