Nogomet

Kutak za kladioničare: Madagaskar i DR Kongo u borbi za četvrtfinale, Ilves traži četvrtu pobjedu u nizu

Petar Jenjić • nedjelja, 07.07.2019.
Kutak za kladioničare: Madagaskar i DR Kongo u borbi za četvrtfinale, Ilves traži četvrtu pobjedu u nizu
Foto: EPA

Danas smo izdvojili tri nogometna para s obzirom na to da se na Wimbledonu danas ne igra. U osmini finala Afričkog kupa nacija susreću se Madagaskar i DR Kongo, u bjeloruskom prvenstvu snage odmjeriti Gomel i Gorodeja, dok ćemo u Finskoj gledati susret Ilvesa i SJK-a...

Madagaskar - DR Kongo

Nastavlja se osmina finala Afričkog kupa nacija. Madagaskar je skupinu odradio vrlo dobro, a nakon remija protiv Gvineje (2:2) upisao je pobjede protiv Burundija (1:0) i Nigerije (2:0). S druge strane, Kongo je u prva dva kola poražen od Ugande i Egipta s po 2:0, no dalje je prošao zahvaljujući pobjedi od 6:1 protiv Zimbabvea. Posljednji međusobni dvoboj ove su dvije reprezentacije odigrale 2016. godine u kvalifikacijama za Afrički kup nacija kada je Kongo slavio u gostima s visokih 6:1. Bez obzira na igre u skupini, ovdje je po kladionicama blagi favorit, no očekujemo dobru utakmicu i kako će obje momčadi biti raspoložene.

Prognoza: oba daju gol

Koeficijenti (Supersport): da @2.15, ne @1.60

Gomel - Gorodeja

Pred nama je nastavak 14. kola bjeloruskog prvenstva u kojem Gomel dočekuje Gorodeju. Domaćin je u novu sezonu krenuo vrlo dobro, u prva tri kola upisao je dvije pobjede, no nakon toga rezultati su katastrofalni. U sljedećih deset kola momčad je upisala osam poraza i samo dva remija, jednom kod kuće i jednom u gostima. S druge strane, Gorodeja čvrsto drži sredinu ljestvice, a u posljednjih šest kola je neporažena (četiri pobjede, dva remija). Sudeći po rezultatima, u ovaj susret ulazi kao favorit za pobjedu.

Prognoza: pobjeda Gorodeje

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Gomele @2.30, remi @3.00, pobjeda Gorodeje @2.90

Ilves Tampere - SJK Seinajoen

U tijeku je i finsko prvenstvo, a danas je na rasporedu jedna utakmica 14. kola. Drugoplasirani Ilves Tampere ugostit će momčad SJK Seinajoena koja je trenutno na šestoj poziciji na ljestvici. Današnji domaćin trenutno je na nizu od tri pobjede, a u slučaju današnjeg slavlja skočit će na prvo mjesto. S druge strane, njihov protivnik igra toplo-hladno ove sezone i zato čvrsto drži sredinu ljestvice. U posljednja tri kola upisao je dvije pobjede, međutim, prije toga bio je četiri kola bez pobjede (tri remija). S obzirom na to da Ilves igra u boljoj formi kroz cijelu sezonu od protivnika, očekujemo i njegovu pobjedu.

Prognoza: pobjeda Ilvesa

Koeficijenti (Supersport): pobjeda Ilvesa @1.90, remi @3.20, pobjeda SJK-a @4.20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!