Košarka

Mršić: "Pokazujemo iz utakmice u utakmicu da možemo parirati i ovo zaslužuje pozitivnu ocjenu"

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.07.2019.
Mršić: "Pokazujemo iz utakmice u utakmicu da možemo parirati i ovo zaslužuje pozitivnu ocjenu"
Foto: Pixsell

Hrvatska je upisala i drugi poraz na Ljetnoj ligi u Las Vegasu. Kao i u susretu protiv Pistonsa, Hrvatska se dobro držala u prvom poluvremenu i onda pala u nastavku susreta...

Protiv Pistonsa napad je dobro funkcionirao, ali obrana nije bila na tako visokoj razini dok je protiv Netsa Hrvatska ubacila samo 58 poena, ali je dopustila protivniku samo 74 poena.

"Bilo je slično kao u prvoj utakmici, dobro smo se držali, ali imali smo crnu rupu na početku zadnje četvrtine. Mislim da se predstavljamo ovdje u dobrom svjetlu i da igramo dobro. Ovo je izazov, imamo i mladih, ali u ove dvije utakmice bilo je dosta toga dobrog. Što se mene osobno tiče, ne osjećam previše razlike, osim u fizičkoj čvrstini, jer nikada nisam igrao fizički zahtjevnije utakmice, ali zahvalan sam treneru što sam ovdje, meni je sve ovo san koji živim", istaknuo je Željko Šakić za Sportske novosti.

Šakić je dvoboj protiv Netsa zaključio s 11 poena i 11 skokova, a najefikasniji u hrvatskoj reprezentaciji bio je Antonio Vranković koji je ubacio 12 poena uz osam skokova. Vranković je tome dodao i dvije blokade i ovo mu je bez dvojbe najimpresivniji nastup u dresu hrvatskih selekcija.

Vranković i dalje vjeruje kako Hrvatska može barem do jedne pobjede na ovom ligi. "Puno smo lošije ušli u utakmicu, no razbudili smo se i bili bolji. Izbornik je stavio zonu, pa smo s time napravili posao, u napadu smo vrtjeli akcije. Puno je ovo bolje bilo nego u prvoj utakmici, timski smo izgledali bolje, sada smo i energetski bolje izdržali utakmicu. Nadam se barem jednoj pobjedi ovdje."

Izbornik Veljko Mršić unatoč dva poraza zadovoljan je onim što Hrvatska pokazuje na ovoj Ljetnoj ligi. I protiv Netsa i protiv Pistonsa odradila je dobro prvo poluvrijeme, no u nastavku više nije mogla držati ritam i padala je.

"Napadački smo bili bolji u petak, ali pokazali smo puno dobrih stvari sada. U 35 posljednjih minuta su nam zabili samo 56 poena. Postotak šuta za tri poena nas nije mazio, samo 2/21. Pokazujemo iz utakmice u utakmicu da možemo parirati i ovo zaslužuje pozitivnu ocjenu", dodao je Mršić.

Inače na ovom susretu bio je i Ivica Zubac koji je doputovao iz Los Angelesa kako bi uživo popratio hrvatsku reprezentaciju i zadovoljan je viđenim.

FOTO: Marin Tironi/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!