Tenis

Ipak ništa od četvrtfinala: Svitolina u dva seta svladala Petru Martić

Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2019.
Ipak ništa od četvrtfinala: Svitolina u dva seta svladala Petru Martić
Foto: EPA

Petra Martić nije uspjela izboriti četvrtfinale Wimbledona, bolja je od nje bila Elina Svitolina koja je slavila u dva seta...

Drugo uzastopno Grand Slam četvrtfinale nije uspjela izboriti Petra Martić koju je u osmini finala Wimbledona zaustavila Ukrajinka Elina Svitolina. Bio je to njihov peti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda njene protivnice.

Svitolina je do pobjede stigla sa 6:4, 6:2, nakon sat i 45 minuta igre. Tako je hrvatska tenisačica ponovila najbolji rezultat u All England Clubu otprije dvije godine. Nakon gubitka prvog seta, Martić je imala i problem s ozljedom što joj je dodatno otežalo posao.

Prvi set današnjeg meča trajao je više od sat vremena. U petom gemu Svitolina je iskoristila svoju drugu break šansu te povela s 3:2, međutim, odmah u dugačkom sljedećem gemu Martić dolazi do svoje prve šanse za break i odmah ju koristi. Više od 15 minuta trajao je sljedeći gem u kojem je hrvatska tenisačica spasila tri brek šanse i zadržala svoj servis.

Nakon toga propustila je Martić tri break šanse, a kazna je uslijedila. Kod rezultat 4:4 Svitolina dolazi do 15:40, koristi drugu break šansu te oduzima servis protivnici. Bez većih poteškoća odservirala je za set.

Odmah na početku drugog seta Svitolina je napravila break, a hrvatska tenisačica zbog problema s ozljedom pozvala medicinski time-out. Stanka je poremetila Martić koja je nakon toga još jednom izgubila servis te se našla u još lošijoj poziciji. Do kraja meča nije se previše toga promijenilo.

Wimbledon, osmina finala:
Elina Svitolina (4) - Petra Martić (24) 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!