Košarka

Hrvatska U-20 reprezentacija poražena od Španjolske na startu Eurobasketa

Jan Šneler • subota, 13.07.2019.
Hrvatska U-20 reprezentacija poražena od Španjolske na startu Eurobasketa
Foto: FaH

Kao što se moglo i očekivati, hrvatska U-20 košarkaška reprezentacija poražena je u prvom kolu Eurobasketa od favorizirane Španjolske...

Europsko košarkaško U-20 prvenstvo nije započelo najbolje za mlade hrvatske reprezentativce, iako mjesta za paniku nema. Protiv favorizirane Španjolske Hrvatska nije imala previše šansi i od početka susreta bilo je jasno u kojem smjeru ide utakmica.

Španjolci su već u prvoj četvrtini došli do velike prednosti od 15 koševa i jasno dali do znanja da žele što prije osigurati pobjedu. Hrvatska se nije snašla u uvodnim minutama, a do odmora su Španjolci čak došli i do 20 koševa prednosti.

U nastavku je prednost rasla i padala, iako objektivno tek kad su Španjolci usporili ritam i svjesni ogromne prednosti prestali igrati na najvišoj razini, Hrvatska je uspjela smanjiti zaostatak. Španjolci su imali najvećih 23 poena prednosti u trećoj četvrtini. Do kraja susreta Hrvatska je uspjela smanjiti na prihvatljivijih 12 koševa zaostatka (85:73).

U redovima Hrvatske, Toni Nakić postigao je 15 poena, iako treba reći kako njegov šut nije bio na prihvatljivoj razini. Svega 3/14 premalo je za ozbiljniju utakmicu. Kod Španjolske Joel Parra, Miguel Gonzalez i Ajeandro Galan Pozo zabili su po 13 koševa. Sljedeći susret Hrvatska igra sutra protiv Njemačke.

Eurobasket U-20, 1. kolo:
Španjolska - Hrvatska 85:73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!