Afrički kup nacija, nokaut faza, polufinale, 14.07.2019, 18:00 h
Senegal
Senegal 1:0 Tunis
Tunis

Drama u Kairu: Dva promašena kaznena udarca, autogol u 100. minuti odlučio finalista

Branimir Korać • nedjelja, 14.07.2019.
Drama u Kairu: Dva promašena kaznena udarca, autogol u 100. minuti odlučio finalista
Foto: EPA

Senegal je prvi finalist Afričkog kupa nacija. U polufinalu je slavio nakon produžetaka 1:0, a odlučujući gol bio je u biti autogol Dylana Bronna...

Kao što se i očekivalo, vrlo izjednačen dvoboj u polufinalu Afričkog kupa nacija i dosta drame koja je na kraju otišla na stranu Senegala. Nakon 90 minuta na semaforu je stajalo 0:0 iako su ranije dosuđena dva kaznena udarca te je odluka pala u produžecima.

U početku je Senegal imao posjed lopte na svojoj strani, ali nije bio opasan po gol Tunisa, općenito se dugo čekalo na prave prilike i prva je stigla tek u 26. minuti. Youssouf Sabaly nakon odličnog prodora dobro je pucao, činilo se da lopta ide u mrežu, ali odbila se od vratnice.

Još jednu priliku Senegal je propustio u završnici prvog dijela kada je Niang proigrao Manea, on je obišao vratara, ali nije dobro zahvatio loptu i nije pogodio mrežu.

Odmah na startu drugog poluvremena zaprijetio je i Tunis, bile su dvije opasne situacije pred vratima Gomisa, ali rezultat se nije mijenjao.

U 73. minuti kazneni udarac za Tunis. Sassijev udarac pogodio je u ruku Koulibalyja. Sassi ga je i izveo i to jako loše i Gomis brani.

Ubrzo do kaznenog udarca dolazi i Senegal, ali ishod je isti, pogotka nema. Dylan Bronn srušio je Sarra, dosuđen je penal, a Hassen brani pokušaj Saiveta.

Odluka je pala u produžecima gdje je u 100. minuti Senegal stigao do pogotka. Nakon ubačaja u 16 metara, Hassen je promašio loptu i ona se od Dylana Bronna odbila u mrežu.

Još je bilo malo drame u završnici. U 113. minuti zatražena je pomoć VAR-a, Tunižani su tražili kazneni udarac, ali nakon pregledavanja snimke pokazano je da kaznenog udarca nema.

Ostalo je tih 1:0 i Senegal odlazi u finale.

Senegal - Tunisia Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

polufinale

Senegal1:0 *Tunis
Alžir2:1Nigerija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!