Afrički kup nacija, nokaut faza, polufinale, 14.07.2019, 21:00 h
Alžir
Alžir 2:1 Nigerija
Nigerija

Riyad Mahrez krasnim golom iz slobodnog udarca odveo Alžir u finale

Branimir Korać • nedjelja, 14.07.2019.
Riyad Mahrez krasnim golom iz slobodnog udarca odveo Alžir u finale
Foto: EPA

Poznat je i drugi finalist Afričkog kupa nacija. Nakon što je Senegal ranije osigurao prolaz u finale pobjedom protiv Tunisa, Alžir je bio bolji od Nigerije...

Odlično drugo polufinale Afričkog kupa nacija. Alžir je nakon sjajnih igara u dosadašnjem dijelu natjecanja ušao u polufinale kao blagi favorit. To je na kraju i potvrdio teško izborenom pobjedom koju je osigurao u petoj minuti sudačke nadoknade.

Nigerija može žaliti što nije prošla u finale, imala je i ona prilika, međutim Alžir je pogotkom Mahreza iz slobodnog udarca ipak osigurao borbu za titulu.

Alžir je od početka izgledao bolje i u prvih desetak minuta stvorio je dvije solidne prilike. Ipak prva prava stigla je u 17. minuti kada je Bennacer ubacio, a Bensebaini iz dobre pozicije glavom pucao preko gola.

Nakon točno pola sata igre još jedna dobra prilika za Alžir. Omeruo je pogriješio, Bounedjah je išao na gol, ali Akpeyi spašava Nigeriju u zadnji čas.

U završnici prvog dijela Alžir je ipak poveo. Mahrez je ubacivao, lopta se odbila od Collinsa pa zatim od prsa Troost-Ekonga i otišla u mrežu.

U drugom dijelu Nigerija je tražila poravnanje i do njega je došla u 70. minuti. Lopta je pogodila u ruku Mandija i nakon pregledavanja snimke Nigerijci su zaradili kazneni udarac. U pogodak ga je pretvorio Odion Ighalo.

U posljednjim trenucima susreta puno uzbuđenja. U 93. minuti Bennacer je zatresao gredu, a dvije minute kasnije Mahrez je krasno pogodio iz slobodnog udarca i odveo Alžir u finale.

Algeria - Nigeria Rezultati uživo

Afrički kup nacija, nokaut faza

polufinale

Senegal1:0 *Tunis
Alžir2:1Nigerija

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!