Tenis

Branitelj naslova odmah ispao s turnira, Vesely nakon tri sata do drugog kola

Petar Jenjić • ponedjeljak, 15.07.2019.
Branitelj naslova odmah ispao s turnira, Vesely nakon tri sata do drugog kola
Foto: Pixsell

Danas su odigrana tri meča prvog kola na ATP turniru u Umagu gdje smo odmah prvog dana vidjeli ispadanje branitelja naslova Marca Cecchinata...

Nakon tri sata i pet minuta igre do drugog je kola stigao Jiri Vesely koji je sa 7:6, 3:6, 7:6 bio bolji od Cedrika-Marcela Stebea. Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj.

Tijekom prvog seta Stebe je imao break prednosti, no Vesely se uspio vratiti i izboriti tie-break. U 13. igri njemački tenisač vodio je s 3:0 i 5:1, međutim, do kraja nije uspio dobiti nijedan poen pa set odlazi Čehu.

Jedan break vidjeli smo u drugom setu, bio je to onaj za vodstvo Stebea od 5:3, nakon čega je mirno odservirao za set. Vodio je Vesely s 5:1 u odlučujućem setu, no njegov je protivnik ipak uspio izboriti tie-break. Ipak, u 13. igri nije uspio ozbiljnije zaprijetiti.

Odmah na startu turnira branitelj naslova, Talijan Marco Cecchinato, zaključio je svoj nastup. Bez većih problema sa 6:3, 6:2 slavio je Aljaž Bedene koji je iskoristio slabu formu protivnika koji je sada na nizu od šest poraza.

Pozivnicu organizatora na najbolji je mogući način iskoristio Jannik Sinner koji je nakon preokreta svladao Portugalca Pedra Sousu. Meč je završio sa 1:6, 6:3, 6:4.

Činilo se kako će Sousa lakoćom doći do pobjede nakon što je u prvom setu izgubio samo jedan gem, a u drugom stigao do vodstva od 3:1. Međutim, do kraja drugog seta nije uspio dobiti nijedan.

Tijekom trećeg seta Talijan je imao break prednosti, uspio se Sousa nakratko vratiti, ali Sinner oduzima servis za 5:4 nakon čega koristi prvu meč loptu.

ATP Umag, 1. kolo:
Jiri Vesely - Cedrik-Marcel Stebe 7:6 (5), 3:6, 7:6 (2)
Aljaž Bedene - Marco Cecchinato 6:3, 6:2
Jannik Sinner - Pedro Sousa 1:6, 6:3, 6:4

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!