Vodeni sportovi

Tucak: "Čvrsto smo nogama na tlu, ali opet svjesni svoje snage"

Mihaela Bradovski • srijeda, 17.07.2019.
Tucak: "Čvrsto smo nogama na tlu, ali opet svjesni svoje snage"

Ivica Tucak imao je ponovno puno razloga za zadovoljstvo. Hrvatska je potpuno nadigrala i SAD te sa 17:7 osigurala i drugu pobjedu te prvo mjesto u skupini...

Deset razlike protiv Australije pa isto toliko protiv SAD-a. Očekivala se hrvatska pobjeda u oba susreta, ali rijetko tko je očekivao da će ona biti baš ovako uvjerljiva.

Izbornik Ivica Tucak nakon pobjede protiv SAD-a izražavao je zadovoljstvo načinom na koji je Hrvatska odradila ove susrete, ali upozorava kako tek slijedi ono najvažnije.

"Apsolutno sam zadovoljan, ali moramo ovo zaboraviti. I ova utakmica mora ići u dnevnik naših lijepih uspomena. Moramo to čim prije zaboraviti, malo se isplivati, uživati, imamo sada nešto malo više vremena jer smo i matematički prvi. Priča u našoj grupi je završena, to smo htjeli i to smo željeli. Svaka sljedeća bit će samo još važnija, znate i sami da je četvrtfinale najvažnija utakmica i ne daj Bože da tu napravimo nekakav kiks, ne želim na to niti pomisliti."

Hrvatska je u tim prvim utakmicama ima pobjednički stav, bila je dominantna i autoritativna u bazenu te Tucak od igrača traži da ovako i nastave.

"Želim da uživamo u ovim trenucima lijepe igre, da budemo čvrsto nogama na tlu i da iz utakmice u utakmicu imamo još izraženiji pobjednički stav. Mi smo prvaci svijeta i taj pobjednički stav mora se prenositi u svaki zaveslaj, svaku dodanu loptu, svaki šut i svaku obranu. Imamo sjajnu atmosferu, sve ide svojim tijekom, čvrsto nogama na tlu, ponizni, ali opet svjesni svoje snage, to je ono što ne želim da izađe iz naših glava."

U trećem kolu skupine Hrvatska za dva dana, 19. srpnja, od 13:30 sati po hrvatskom vremenu igra protiv Kazahstana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!