Tenis

Toni Nadal: "Finale između Đokovića i Federera imalo je sve elemente za najveći meč u povijesti"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2019.
Toni Nadal: "Finale između Đokovića i Federera imalo je sve elemente za najveći meč u povijesti"
Foto: EPA

Bivši trener Rafaela Nadala, Toni Nadal, u svojoj kolumni za El Pais osvrnuo se na veliko finale Wimbledona između Rogera Federera i Novaka Đokovića...

Novak Đoković odnio je pobjedu u meču u kojem su svi mogli uživati, meču koji je teniske zaljubljenike držao prikovane za fotelje do samog kraja. Toni Nadal znao je kroz što igrači prolaze.

"Iskreno, prije početka ovog nevjerojatnog finala, nisam htio da pobijedi ijedan od ove dvojice igrača, a mislim da su razlozi jasni. Kako je vrijeme odmicao i bez ikakve sumnje u zadnjem gemu petog seta nisam htio da ijedan od ove dvojice igrača izgubi. Prošli smo već kroz te situacije i znam koliko takvi porazi mogu biti bolni za bilo kojeg igrača", napisao je Nadal u svojoj kolumni te dodao:

"Sjećam se Rafinog poraza od Rogera u pet setova u Wimbledonu 2007. godine i dva poraza u finalu Australian Opena, protiv Novaka 2012. sa 7:5 u petom setu i još jednog u pet setova protiv Rogera. Ovaj put mi je bilo stvarno žao Federera."

Nadal je suosjećao s Federerom koji je imao pobjedu u rukama, a meč smatra jednim od najvećih u povijesti.

"Znam kako se osjećate kada prokockate dvije meč lopte na svom servisu i teško mi je o ovome pisati razmišljajući o Rogeru. Volio bih da nitko nije izgubio, obojica su pokazali zašto su najveći ikada. Federer je još jednom pokazao da godine nisu bitne, a Đoković da je veliki borac."

"Meč je imao sve odlike da bi se mogao smatrati najvećim ikada. Bilo je razdoblja najviše moguće razine tenisa, nevjerojatnih udaraca posebno s Rogerove strane, emocija i sumnji do samog kraja. Vidjeli smo i kako veliki prvak poput Rogera prolazi kroz teške trenutke kada se meč zakomplicira."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!