Rukomet

Hrvatski rukometaši proradili u drugom poluvremenu i upisali i drugu pobjedu na SP-u

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.07.2019.
Hrvatski rukometaši proradili u drugom poluvremenu i upisali i drugu pobjedu na SP-u
Foto: FaH

Hrvatska rukometna reprezentacija stigla je i do druge pobjede na Svjetskom prvenstvu do 21 godine. Protivnik je bio Brazil čiji je otpor slomljen u drugom poluvremenu...

Hrvatska nije imala jednostavan posao u drugom kolu grupne faze na Svjetskom prvenstvu do 21 godine. Brazil je stvarao probleme, posebno u prvom poluvremenu gdje se Hrvatska nikako nije uspjela nametnuti i tek kada je proradio i Josip Ereš na vratima, meč se okrenuo na hrvatsku stranu.

U prvom poluvremenu malo toga je funkcioniralo protiv pokretljivih Brazilaca, vratari nisu briljirali, niti Ereš, niti Filip Perić nisu donosili prevagu dok je na drugoj strani vrlo dobro branio Lucas Santos.

Ipak, u nastavku susreta kvaliteta je prevagnula, Hrvatska je uspjela do sredine poluvremena preuzeti kontrolu nad susretom.

Počelo je dosta loše. Brazil je utakmicu otvorio vodstvom 5:1 i slično kao što su seniori na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj bili na mukama protiv protivnika koji igra pomalo neuobičajeno, tako su i mlađi seniori imali problema.

U 17. minuti Brazilci su još uvijek vodili 11:7, ali onda je Hrvatska napravila seriju 5:0, došla do preokreta i do kraja prvog dijela nitko nije otišao na više od gola prednosti.

U drugom dijelu Hrvatska je ključno odvajanje napravila kada je serijom 4:0 pobjegla na 28:23 i do kraja susreta mirno je čuvala prednost i rutinski dovršila posao.

Najbolji u hrvatskim redovima bili su Ereš s 12 obrana, Vistorop s osam golova, ali uz dosta loše realizaciju (8/17) te s po šest golova Fran Mileta i Ivan Martinović.

Kod Brazila Lucas Santos upisao je 13 obrana, osam golova zabio je Joao Santos, a šest Guilherme Torriani. U trećem kolu Hrvatska igra protiv Mađarske.

SP U21:
Brazil - Hrvatska 29:33

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!