Nogomet

Bišćan razočaran stanjem Iglesiasa: "Na moju žalost i laganu frustraciju, on je došao onako - rekreativno"

Branimir Korać • subota, 20.07.2019.
Bišćan razočaran stanjem Iglesiasa: "Na moju žalost i laganu frustraciju, on je došao onako - rekreativno"
Foto: FaH

Rijeka u prvenstvo kreće u subotu domaćim susretom protiv Varaždina. Igor Bišća, ima jednostavan zahtjev, njegova momčad mora do tri boda...

Pred Igorom Bišćanom je otvaranje sezone, a na Rujevicu dolazi Varaždin, novi prvoligaš.

"Veselimo se otvaranju sezone pred našim navijačima. Vjerujemo da smo spremni, kako za ovu utakmicu, tako i za ono što će doći iza nje. Jako je bitno da u prvenstvo krenemo s dobrom igrom i pobjedom. Znamo da moramo biti potpuno koncentrirani i oprezni, ovaj protivnik je novi prvoligaš koji će sasvim sigurno biti jako motiviran da odigra što je moguće bolje i bude tvrd orah. S druge strane, jasno je da smo favoriti i očekujemo pobjedu."

Andrej Prskalo ponovno je riječka jedinica nakon što je Simon Sluga preselio u Luton.

"Sigurno je da nas očekuje protivnik koji će se htjeti nadmetati s nama i dokazati se u novoj sezoni. Mi to moramo shvatiti maksimalno ozbiljno, ne smijemo ih podcijeniti i moramo napraviti sve da u subotu pobijedimo."

Bišćan je i tijekom priprema isticao i bio svjestan kako će doći do izlaznih transfera, a Sluga je taj koji je sada otišao.

"Nije to mala stvar, izgubili smo prvog golmana koji je bio jako bitan. Moram mu se zahvaliti na svemu što je značio i što je dao. Odavno se zna da je klub jednostavno prisiljen puštati igrače u takvim situacijama na obostrano zadovoljstvo i tu su stvari vrlo jednostavne. S druge strane Prki je ovdje, a svi znaju koliko je značio u najboljim danima tako da smo s te strane mirni pa vjerujem da se tu neće puno toga promijeniti. Win-win situacija, imamo čovjeka koji će zamijeniti Simona, a klub je prihodio neka sredstva koja su neophodna."

Što se tiče zdravstvenog kartona, Bišćan nije imao nekih posebnih novosti.

"Oko Puljića i Mamića nema nekih bitnijih novosti. Jedina novost je da Gorgon neće početi utakmicu i pitanje je hoće li biti u kadru jer nije previše trenirao nakon Superkupa, osjećao je neke bolove u koljenu. Više ćemo znati do utakmice, u protivnom moramo dalje obavljati pretrage. Drugi su manje-više ok."

Novopridošli Dani Iglesias još je daleko od nastupa.

"Da budem iskren, ne znam ima li pravo nastupa, ali daleko je od fizičkog nivoa da bi mogao igrati. Na moju žalost i laganu frustraciju, on je došao onako - rekreativno. Morat će uhvatiti korak i ritam opterećenja koji imaju ostali da se ne bi ozlijedio i uostalom mogao pokazati bilo što konkretno."

Rijeka je protiv Dinama igrala zatvoreno, ali protiv Varaždina bit će to drugačija priča.

"Slažem se. Plan je jedan protiv Dinama koji je priča za sebe u našem prvenstvu, protiv ostalih vjerojatno neće biti takav plan. No to nije ništa novo, nisam ja tu ništa izmislio ili išao kontra neke logike. Tako će biti i dalje."

Novost od ove sezone u HNL-u je mogućnost postavljanja čak 12 igrača na klupu.

"Trebat će vidjeti koliko će se sve to moći iskoordinirati s trenerima juniora jer je bitno kakve oni obaveze imaju tamo. Jer ako će biti na klupi i neće igrati nimalo, a zbog toga izgubiti utakmicu za juniore, nismo puno postigli. Vrijeme će pokazati koliko ćemo moći biti koordinirani. Vjerojatno nećemo uvijek moći, ali ideja je mislim dobra."

Bišćan ne vjeruje da ga Varaždin može iznenaditi.

"Jedino ne znam od ovih posljednjih koji su došli tko će im moći igrati. Ali to su uglavnom igrači koje smo već imali na suprotnoj strani. Ne vjerujem da nas mogu iznenaditi. Znamo dosta o njima, ali prvenstveno moramo uzeti u obzir njihov motiv i želju."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!