Košarka

Hrvatska prosula sedam razlike u zadnjoj minuti protiv Litve

Jan Šneler • subota, 20.07.2019.
Hrvatska prosula sedam razlike u zadnjoj minuti protiv Litve
Foto: Pixsell

U susretu razigravanja za plasman od petog do osmog mjesta, mladi košarkaški reprezentativci Hrvatske nakon nevjerojatne završnice izgubili su od Litve...

Nakon ispadanja u četvrtfinalu od Francuske, hrvatska U-20 košarkaška reprezentacija upisala je novi poraz, ovog puta od Litve. U razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta na Europskom prvenstvu, Hrvatska je izgubila i očekuje je susret za sedmo mjesto protiv poraženog iz ogleda Velike Britanije i Turske.

Hrvatska je sjajno otvorila susret i već u prvoj četvrtini imala veliku prednost. Mladi košarkaši vodili su s 25:7 i tako naplatili vrlo dobru igru u početku. U drugoj četvrtini Hrvatska je nastavila održavati veliku prednost, ali Litva je uspjela na odmor otići s prihvatljivijih minus deset.

Nakon poluvremena dogodio se veliki pad u igri Hrvatske, Litva je opasno pritisnula i u nekoliko navrata došla na minimalni zaostatak. Prijetio je Hrvatskoj veliki preokret, no ipak mladi hrvatski košarkaši ušli su u posljednjih deset minuta s tijesnim vodstvom 68:66. Litva je u toj četvrtini postigla čak 31 poen.

U posljednjih deset minuta Hrvatska je nastavila s dobrim otporom i nije dozvolila Litvi da pređe u vodstvo. U nekoliko navrata Hrvatska je otišla na plus devet, malo se odvojila od Litve, ali do posljednjeg zvižduka nije bila sigurna. U posljednjih 37 sekundi Hrvatska ulazi s vodstvom 93:86 i tada se činilo da će to biti dovoljno za pobjedu. Nažalost nije. Litva je zabijala, Hrvatska promašivala i točno 31 sekundu do kraja Arnas Velička zabija za svega poen zaostatka Litve. Bilo je jasno da Hrvatska mora zabiti i po mogućnosti potrošiti što više vremena.

Nije se dogodilo, a da stvar bude gora Darko Bajo tri i pol sekunde do kraja radi faul na Lukasu Uleckasu. Litavac je pogodio oba bacanja, Hrvatska nije pogodila iz teškog šuta i Litva je izašla iz susreta kao pobjednik. Najbolji je kod Hrvatske bio Bajo s 24 poena i 10 skokova, dok su za Litvu Grantas Vasiliauskas i Vitalijus Kozys zabili 17 koševa.

Eurobasket U-20 (m), razigravanje od 5. do 8. mjesta:
Hrvatska - Litva 93:94

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!