Vodeni sportovi

Italija novi svjetski prvak u vaterpolu!

Jan Šneler • subota, 27.07.2019.
Italija novi svjetski prvak u vaterpolu!
Foto: EPA

U finalu Svjetskog prvenstva u vaterpolu, Italija je bez ikakvih problema svladala Španjolsku i po četvrti put u svojoj povijesti osvojila zlatnu medalju...

Okončano je Svjetsko prvenstvo u vaterpolu. Nakon slavlja Hrvatske protiv Mađarske u utakmici za treće mjesto, Italija je pobjedom protiv Španjolske osvojila naslov svjetskog prvaka. Susret je prošao u dominaciji Italije koja se vrlo malo pomučila protiv prilično indisponirane Španjolske.

Početak susreta bio je neizvjestan. Rezultat 2:2 govorio je kako se radi o dvije prilično izjednačene momčadi, no već u nastavku susreta bilo je vidljivo da Španjolska nije na najbolji način ušla u susret. Sva ona magična obrana vratara i braniča koja je prezentirana protiv Hrvatske danas je izostala i Talijani su rutinski zabijali.

Španjolci su promašivali zicere, stegla se i ruka u određenim trenucima i rezultatski je to izgledalo sve gore i gore. Kad je Italija u posljednjih osam minuta ušla s vodstvom 4:8 bilo je jasno kako Španjolskoj treba nevjerojatno čudo da uspije u tom naumu. Slično kako je trebalo i Barakudama u polufinalu.

Nije se dogodilo prije dva dana, nije niti danas i Italija je s ukupnim 10:5 došla do novog naslova prvaka svijeta. Rijetko tko je očekivao takav uspjeh Talijana, ali pobjede protiv Mađarske, Grčke i Španjolske doveli su ih do zasluženog naslova.

Kod pobjednika najbolji su bili Stefano Luongo i Vincenzo Dolce s dva pogotka, dok su za Španjolsku Felipe Perrone i Blai Mallarach dodali također po dva.

Svjetsko prvenstvo u vaterpolu (m), finale:
Španjolska - Italija 5:10 (2-2, 1-3, 1-3, 1-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!