Automoto

Max Verstappen slavio u dramatičnoj utrci u Njemačkoj, Mercedes ostao bez bodova

Branimir Korać • nedjelja, 28.07.2019.
Max Verstappen slavio u dramatičnoj utrci u Njemačkoj, Mercedes ostao bez bodova
Foto: EPA

Nije uobičajeno da Mercedes završi utrku bez osvojenih bodova, ali u kaotičnoj Velikoj nagradi Njemačke koju je začinila kiša, slavio je Max Verstappen, a Lewis Hamilton završio je na tek 11. mjestu...

Max Verstappen pobjednik je utrke za Veliku nagradu Njemačke na Hockenheimringu. Verstappen je bio najbrži u teškim uvjetima, najbolje se snašao i na kraju odnio pobjedu s nešto više od sedam sekundi prednosti nad Sebastianom Vettelom.

Vettel je krenuo s tek 20. pozicije na startu, ali je u utrci koja je donijela puno preokreta, ispadanja, kazni, došao do druge pozicije. Zanimljivo, među prvih šest na kraju su bila čak četvorica vozača koji nisu ušli u treću rundu kvalifikacija, točnije nisu bili među deset najboljih.

Čak šest puta utrka je bila pod sigurnosnim automobilom, a Verstappen je čak pet puta mijenjao gume između onih za suhe i vlažne uvjete. Pokazalo se kako je imao najbolju taktiku, najmanje je griješio i zasluženo je slavio.

Verstappen je u prvoj polovici utrke odlično pratio Mercedesove bolide, a polako su krenuli problemi nakon što je Hamilton prvi put izletio. To ga je na minutu odvelo u box, usput je zaradio i petosekundnu kaznu zbog riskantnog ulaska. Nakon povratka imao je još jednu pogrešku, pa promjenu guma i izgubio je šansu za ulazak u bodove.

Činilo se kako to otvara priliku za Bottasa, ali pogriješio je i Finac što bi ga u konačnici moglo skupo stajati u borbi za naslov svjetskog prvaka.

U svom tom kaosu bio je još niz odustajanja, a na kraju je uz Verstappena i Vettela mjesto na postolju zauzeo i Daniil Kvjat. Ovu utrku dugo će pamtiti i Alexander Albon koji je na kraju završio na šestom mjestu i ostvario plasman karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!