Tenis

Sedma igračica svijeta za malo više od sat vremena do prolaza u San Joseu

Branimir Korać • četvrtak, 01.08.2019.
Sedma igračica svijeta za malo više od sat vremena do prolaza u San Joseu
Foto: EPA

Ukrajinka Elina Svitolina prošla je u četvrtfinale WTA turnira u San Joseu. Svitolina je odigrala sjajan meč protiv Darije Kasatkine i svladala ju je u dva seta...

Nakon odličnog nastupa u Wimbledonu gdje je dogurala skroz do polufinala, Elina Svitolina uzela je pauzu i vratila se na Tour u San Joseu. Isto vrijedi i za Dariju Kasatkinu, izuzev onog "nakon odličnog nastupa u Wimbledonu".

Ovdje je Svitolina propustila prvo kolo jer je kao prva nositeljica bila slobodna, no zato je u drugom kolu odigrala vrlo kvalitetno i koncentrirano te pomela Kasatkinu.

Ruskinja je u prvom kolu protiv Mihaele Buzarnescu stigla do prve pobjede još od Roland Garrosa, ali ovu sezonu neće pamtiti po dobro, kao niti ovaj meč u kojem nije bila ravnopravna.

Na kraju je uhvatila samo četiri gema te se brzo oprostila od turnira. Dobro je krenula, povela s 2:0, ali do kraja meča uzet samo još po jedan gem u svakom od setovima.

Ovo im je bio peti međusobni dvoboj i peta pobjeda za Svitolinu od čega treća u dva seta. U četvrtfinalu imat će neugodniji zadatak, igrat će protiv Marije Sakkari.

WTA San Jose, drugo kolo:
Elina Svitolina (Ukrajina, 1) - Daria Kasatkina (Rusija) 6:3, 6:1
Maria Sakkari (Grčka, 7) - Mayo Hibi (Japan) 4:6, 6:4, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!