Nogomet

Barišić: "Na Aberdeenov nogomet nitko u HNL-u nije naviknuo"

Branimir Korać • subota, 03.08.2019.
Barišić: "Na Aberdeenov nogomet nitko u HNL-u nije naviknuo"
Foto: Pixsell

Borna Barišić puno je govorio o Aberdeenu proteklih dana, a sada je samo potvrdio kako je riječ o vrlo neugodnom protivniku s kojim Rijeka neće imati lagan posao...

U uzvratnom dvoboju protiv Progressa Barišić je igru napustio na poluvremenu, ali ovaj put nije riječ o nekom problemu ili ozljedi.

"Imao sam žuti karton, a sudac je donosio čudne odluke. Dobio sam žuti karton zato što se protivnik zabio u mene, imao sam još jedan prekršaj i trener se zabrinuo da ne dobijem crveni karton. Završilo je 0:0, zadržali smo prednost i to nam je bilo najvažnije. Inače sve je odlično, uhvatio sam formu, a pripreme su prošle jako dobro", ističe Barišić za Sportske novosti.

U sljedećoj rundi čeka ga Midtjylland, vrlo težak danski protivnik. Ipak, nada se da će bolje protiv nego njegov Osijek s Bugarima.

"Očekujemo prolaz kao što ga i oni očekuju. Zaslužuju poštovanje, ali neće biti nimalo lako, ali moramo vjerovati."

Osijek je gledao dok je čekao ukrcaj u zrakoplov.

"Gledali smo produžetke i penale prije ukrcaja, a teško mi je reći zašto nije zabio još koji pogodak jer nisam gledao cijelu utakmicu. A penali su lutrija, tu se može na svaku stranu okrenuti. Tu ne možeš nikoga kriviti. Koliko su mi prijatelji rekli, Osijek je bio puno bolji u obje utakmice, stvarno mi je žao."

Aberdeen jako dobro poznaje i zna što očekuje Rijeku. Teži posao nego što mislimo.

"Dva puta su nas prošle sezone izbacili iz raznih kupova, jako su težak i čvrst protivnik, igraju čvrst i agresivan nogomet. Imali su i vrhunske pojedince, ali tijekom ljeta su prodali neke igrače i morali su vratiti s posudbe nekoliko bitnih imena pa im sada nedostaje nekolicina igrača koji su igrali važnu ulogu. No doveli su 7-8 pojačanja, ali koliko sam čuo ipak su malo slabiji. Brzi su, jako agresivni i puni energije. Bit će to za Rijeku veliki ispit."

Navijački daje veće izglede Rijeci.

"Uvijek ću našem klubu dati malo veće izglede, ali to će biti dvije jako zanimljive utakmice. Aberdeen igra nogomet na kakav nitko u HNL-u nije naviknuo, jako čvrst i agresivan i trebat će se tome ekspresno prilagoditi, Više su obrambeno orijentirani, ali prema naprijed imaju nekoliko kvalitetnih igrača. Najbolji strijelac bio je Sam Cosgrove koji je i ove sezone efikasan sa šest golova u Europi zasad."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!