Košarka

Mlada hrvatska reprezentacija sredila i Izrael te s prvog mjesta ide u sljedeću rundu

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 05.08.2019.
Mlada hrvatska reprezentacija sredila i Izrael te s prvog mjesta ide u sljedeću rundu
Foto: FaH

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina upisala je pobjedu protiv Izraela i potvrdila prvu poziciju u skupini A...

Nakon pobjede nad Islandom od 76:55, ženska U20 reprezentacija slavila je i u drugoj utakmici Europskog prvenstva u Prištini. Hrvatska je u utakmici siromašnoj poenima ostvarila vrijednu pobjedu na Izraelom od 58:49 (19-15, 17-13, 14-17, 8-4).

Iako su Izraelke početkom utakmice povele 10:4, izabranice Vedrane Grgin Fonsece vrlo su brzo prevladale šok i košem Josipe Pavić najprije izjednačile kod 12:12 te prvu četvrtinu završile s 19:15 u svoju korist.

Ostatak utakmice Hrvatska drži vodstvo unatoč vrlo defanzivno raspoloženim Izraelkama te upisuje pobjedu.

Cijelu je utakmicu iznijelo tek sedam igračica, a punih 40 minuta na parketu provele su Josipa Pavić (17 poena, 19 skokova), Karla Erjavec (13 poena, tri asistencije) i Anđela Katavić (12 poena, šest asistencija). Gabriela Grizelj je za 20 minuta na parketu ubacila 10 poena uz devet skokova.

5. i 6. kolovoza su za našu reprezentaciju slobodni, a 7. kolovoza kao prvoplasirana ekipa skupine A igraju utakmicu protiv drugoplasirane reprezentacije skupine B (Ukrajina ili Velika Britanija) te 8. kolovoza protiv Irske, sigurno prvoplasirane iz skupine B. Te će utakmice odlučivati hoće li djevojke u daljnju borbu od 5. do 8. mjesta ili u borbu za diviziju A koju će zaslužiti tri najbolje reprezentacije prvenstva.

HKS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!