Nogomet

McInnes: "Kazneni udarac za Rijeku je nepotreban, nije bilo nikakve opasnosti"

Mihaela Bradovski • petak, 09.08.2019.
McInnes: "Kazneni udarac za Rijeku je nepotreban, nije bilo nikakve opasnosti"
Foto: FaH

Aberdeen je poražen na Rujevici u prvom susretu trećeg pretkola Europske lige s 2:0, a menadžer Aberdeena Derek McInnes ne gubi nadu uoči uzvrata...

Derek McInnes smatra kako je kazneni udarac nakon sat vremena bio ključan i odredio je smjer kojim će ići susret, a vjeruje da je on prestrogo dosuđen.

"Igrač je pao, nije bilo nikakve opasnosti i lopta je otišla u vratareve ruke. Sve mi se to čini nepotrebnim, ne mogu biti siguran je li bio kazneni udarac ili ne, ali sam siguran da situacija nije bila opasna. U tim trenucima, u 62. minuti, činilo mi se da se malo muče, da navijaču postaju nemirniji. Susret je dotad bio miran i bez nekih posebnih događanja, Joe je imao samo jednu intervenciju do tada. Kazneni udarac čini mi se kao poklon za Riječane", govorio je menadžer Aberdeena.

Uzvrat je na rasporedu već sljedećeg tjedna, a McInnes se nada kako Aberdeen može pružiti veliku predstavu.

"Ovo naravno nije idealan rezultat za nas, međutim i da je obratna situacija i da smo mi donijeli s Pittodrieja 2:0, također bih mislio da imamo još puno posla. I dalje mislim da je sve otvoreno. Bit će jako teško, ali već smo pokazali na svom travnjaku da možemo ostvariti velike rezultate. Pokazali smo dovoljno kvalitete, ali morat ćemo pokazati još više da dođemo ovdje do prolaza. Rijeka je dobra momčad, rekao sam to prije utakmice i sada mogu ponoviti. U odnosu na prošli sastav Rijeke s kojim smo igrali, ova je fizički moćnija i atletičnija."

Puno toga morat će ići u korist Aberdeena sljedećeg tjedna ako misli do prolaza.

"Imam osjećaj da će nam se dosta toga morati poklopiti. Iako smo potonuli i razočarani, ne smatramo da je sve gotovo. Nadu nam daju ostali naši nastupi na našem stadionu ove sezone. Znamo da ako dođemo rano do pogotka, da će sve biti otvoreno. Oni su trenutno u prednosti, ali mi imamo priliku to promijeniti."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!