Košarka

Poljska pregazila Jordan, veliki preokret Rusa protiv Italije

Petar Jenjić • subota, 10.08.2019.
Poljska pregazila Jordan, veliki preokret Rusa protiv Italije
Foto: EPA

Reprezentacije su u punom pogonu pred početak Svjetskog kupa u Kini, a favoriti su upisali očekivane pobjede. Najneizvjesnije bilo je u dvoboju Rusije i Italije koja je ispustila pobjedu u završnici susreta...

Košarkaši Grčke nisu imali prevelikih problema u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske s 83:59. Bila je to i prva utakmica Giannisa Antetokounmpa koji je susret zaključio kao najbolji strijelac s 19 poena.

Ioannis Bourousis dodao je deset koševa i pet skokova. Najbolji je kod Mađara bio Zoltan Perl s 12 koševa.

Senegal je bio bolji od Venezuele rezultatom 75:69, a afrička je reprezentacija susret prelomila u trećoj četvrtini koju je dobla s 29:18.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Mouhammad Faye s 25 poena. Najbolji je kod Venezuele bio Nestor Colmenares s 19 koševa.

Poljska je potpuno pregazila Jordan u pripremnoj utakmici, a susret je zaključila rezultatom 92:51. Izbornik Mike Taylor koristio je 13 igrača u utakmici, a najučinkovitiji bio je Damian Kulig s 14 koševa za samo 12 i pol minuta na terenu.

Najbolji je kod Jordanaca bio Dar Tucker sa 17 koševa i osam skokova.

Veliki preokret napravila je Rusija koja je posljednjih šest i pol minuta ostavila Italiju bez postignutog poena. Tako je okrenula zaostatak 70:55 te u konačnici stigla do pobjede 72:70.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Vitalij Fridzon sa 16 koševa, koliko je dodao i Nikita Kurbanov. Alessandro Gentile s 13 koševa i sedam skokova bio je najbolji kod Italije.

Prevelikih problema nije imala niti Španjolska koja je svladala Obalu Bjelokosti sa 79:62. Ricky Rubio s 14 koševa i pet asistencija bio je najbolji kod pobjedničke momčadi, Juancho Hernangomez dodao je 13 poena.

Obalu Bjelokosti predvodio je Deon Thompson s 14 koševa i sedam skokova.

Prijateljske utakmice:
Grčka - Mađarska 83:59
Senegal - Venezuela 75:69
Poljska - Jordan 92:51
Rusija - Italija 72:70
Španjolska - Obala Bjelokosti 79:62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!