Vodeni sportovi

Na današnji dan: Neporažene Barakude slomile Talijane i uzele olimpijsko zlato!

Petar Jenjić • ponedjeljak, 12.08.2019.
Na današnji dan: Neporažene Barakude slomile Talijane i uzele olimpijsko zlato!
Foto: FaH

Na današnji dan 2012. godine okrunjena je sjajna vaterpolska generacija olimpijskim zlatom u Londonu...

Olimpijske igre u Londonu pamtit ćemo po jako puno lijepih trenutaka, a šlag na tortu stigao je na današnji dan, 12. kolovoza 2012. godine, kada je na rasporedu bilo finale vaterpolskog dijela turnira.

Sedam pobjeda upisale su Barakude pod vodstvom Ratka Rudića, a u finalu je čekala Italija. Savršen turnir okrunjen je još jednom pobjedom, Talijani su pali sa 8:6, a jedna generacija okrunila godine svoga rada te zaokružila Svjetska, Europska i Olimpijska zlata.

U prvoj četvrtini Talijani su dobro igrali, posebno u obrani gdje gotovo ništa nije prolazilo pokraj Tempestija. Tek je u posljednjoj minuti Buljubašić uspio poentirati i smanjiti na 2:1.

U drugoj četvrtini Hrvatska već igra bolje, Joković i Barać okrenuli su rezultat, Barakude nisu primile nijedan pogodak pa su na poluvrijeme otišle s vodstvo 5:3.

Nakon što je Felugo poentirao za 3:3, krenula je Hrvatska koju više ni Talijani nisu mogli zaustaviti. Pogađao je prvo Bošković, zatim Hinić te Joković sa svoja dva nova gola.

Dvije minute prije kraja Sukno je pogodio za 8:4, a do kraja su Talijani uspjeli tek malo ublažiti poraz. Hrvatska je mogla slaviti zlato!

Hrvatska: Josip Pavić, Damir Burić, Miho Bošković 2(1), Nikša Dobud, Maro Joković 3, Ivan Buljubašić 1, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno 1, Samir Barač 1, Igor Hinić, Paulo Obradović, Frano Vićan.
Izbornik: Ratko Rudić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.08.2019. u 19:14
    jedan od najljepsih dana u mom "sportskom zivotu"! Bolji vaterpolo nisam vidio, i ne znam kad cemo opet imati tako jaku ekipu.
    narada108