Tenis

Borna Ćorić ipak pokleknuo protiv američkog diva

Branimir Korać • srijeda, 14.08.2019.
Borna Ćorić ipak pokleknuo protiv američkog diva
Foto: EPA

U nastavljenom meču prvog kola turnira u Cincinnatiju, Borna Ćorić poražen je od Reillyja Opelke. Amerikanac je slavio u tri seta...

Uz Ivu Karlovića najviši igrač na Touru s 211 centimetara, Reilly Opelka, pokazao se kao iznimno neugodan protivnik za Bornu Ćorića. Borna nije u idealnoj formi, a osjetilo se to i u ovom dvoboju gdje je imao prilika, ali nije ih iskoristio.

Opelka je imao problema u početku meča, čak se izvlačio i na startu drugog seta, ali ipak je u ključnim trenucima odigrao bolje nego Borna.

U prvom setu bio je dovoljan break kod 3:3 kada je Ćorić uzeo protivniku servis i nakon toga rutinski i lakoćom uzeo set sa 6:4.

Već u prvom gemu drugog seta Borna je imao 15:40 i ukupno još dvije break lopte i tko zna, da je tu stvorio prednost, možda bi se meč okrenuo na njegovu stranu. Ali nije i odmah je kažnjen te Opelka dolazi do breaka. Kakos u obojica lakoćom držali svoj servis do kraja seta, odluka je pala u trećem setu.

Treći set je u jednom trenutku prekinut i nastavljen u utorak kada Opelka u završnici kod 5:5 radi brea k i nakon toga dovršava meč.

Amerikanac je odservirao 27 aseva, a u drugom kolu igrat će protiv Alexa De Minaura.

Cincinnati, prvo kolo:
Reilly Opelka (SAD, WC) - Borna Ćorić (Hrvatska, 12) 4:6, 6:3, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!