Superkup, Finale, 14.08.2019, 21:00 h, Vodafone Park, Istanbul
Suci: Stéphanie Frappart (Francuska)
Liverpool
Liverpool
Sadio Mane 48', 97'
5:4(0:1, 1:1, 2:2 pp, 5:4 pen) Chelsea
Olivier Giroud 36'
Jorginho 100' (11m)
Chelsea

Drama u Istanbulu: Adrian donio Liverpoolu Superkup nakon penala

Petar Jenjić • srijeda, 14.08.2019.
Drama u Istanbulu: Adrian donio Liverpoolu Superkup nakon penala
Foto: EPA

Nogometaši Liverpoola osvojili su Uefin Superkup. Nakon boljeg izvođenja penala Redsi su svladali Chelsea, a obranom udarca s bijele točke u petoj seriji, trofej im je donio Adrian...

Liverpool
Chelsea
Liverpool
Chelsea
13
Adrian
12
Joe Gomez
32
Joel Matip
4
Virgil van Dijk
26
Andrew Robertson
(do 91')
7
James Milner
(do 64')
3
Fabinho
14
Jordan Henderson
15
Alex Oxlade-Chamberlain
(do 46')
11
Mohamed Salah
10
Sadio Mane
(do 103')
Pričuvni igrači
9
Roberto Firmino
46'
5
Georginio Wijnaldum
64'
66
Trent Alexander-Arnold
91'
27
Divock Origi
103'
Trener
Jürgen Klopp
1
Kepa Arrizabalaga
28
Cesar Azpilicueta
15
Kurt Zouma
4
Andreas Christensen
(do 85')
33
Emerson Palmieri
5
Jorginho
7
N'Golo Kante
17
Mateo Kovačić
(do 101')
22
Christian Pulišić
(do 74')
18
Olivier Giroud
(do 74')
11
Pedro
Pričuvni igrači
9
Tammy Abraham
74'
19
Mason Mount
74'
29
Fikayo Tomori
85'
8
Ross Barkley
101'
Trener
Frank Lampard

Utakmica Uefinog Superkupa u Istanbulu donijela je dosta uzbuđenja, a u konačnici je do pobjede, nakon boljeg izvođenja penala, stigao Liverpool, koji je tako osvojio još jedan europski trofej ove godine.

Nakon 90 minuta igre bilo je 1:1, nakon 120 minuta bilo je 2:2 pa smo gledali penale. Sve do pete serije nije bilo promašaja, a tada je Adrian obranio pokušaj Tammyja Abrahama. Tako su nakon 1977., 2001. i 2005. godine po četvrti puta osvojili ovo natjecanje.

Prvih dvadesetak minuta uglavnom je igrao Liverpool koji je držao loptu na suparničkoj polovici. Međutim, do osim terenske inicijative, nedostajalo je konkretnijih pokušaja prema golu Kepe.

Kako je vrijeme odmicalo tako se Chelsea sve više oslobađao, a prva velika prilika stigla je u 25. minuti kada je Pedro utrčao u kazneni prostor i pucao iskosa, ali je lopta okrznula gredu.

I onda deset minuta kasnije Lampardova momčad zasluženo je stigla do vodstva. N'Golo Kante proigrao je Christiana Pulišića koji odigrava za Oliviera Girouda, a Francuz matira Adriana.

Samo dvije minute i deset sekundi trebalo je Liverpoolu u drugom poluvremenu da dođe do poravnanja. Sadio Mane proigrava Firmina koji mu vraća loptu, a ovaj iz blizine šalje loptu u gol.

U 74. minuti Chelsea se uspio spasiti. Nakon dobre kombinacije pucao je Mohamed Salah, a obranio je Kepa. Lopta se odbija do Virgila van Dijka čiji udarac brani ponovno vratar Bluesa te od grede odlazi dalje od peterca.

Rezultat se do kraja više nije promijenio pa smo gledali produžetke. I tako odmah u petoj minuti Redsi stižu do preokreta. Firmino je odigrao povratno dodavanje za Manea koji natrčava na loptu, na deset metara od gola, i šalje loptu od grede u gol.

Prednost Redsa brzo je ispuštena, a Chelsea se vratio na početak. Adrian je bio u dvoboju s Abrahamom, a nakon VAR-a dodijeljen je penal. Siguran je izvođač bio Jorginho.

Očekivano, kako je vrijeme odmicalo, dodatno je pao ritam utakmice, a sve se moglo gotovo probudilo u 113. minuti. Pucao je Mason Mount s ruba kaznenog prostora, no Adrian je dobro postavljen. U konačnici gledali smo penale.

Gledali smo vrlo zanimljivu seriju udaraca s bijele točke. Kepa je dva puta bio vrlo blizu obrane, ali Origi i Alexander-Arnold uspjeli su ugurati lopte u mrežu. I onda u petoj seriji loptu je uzeo Abraham, pucao je slabo i po sredini gola, a Adrian nogom obranio za slavlje Redsa.

Dok je Dejan Lovren bio van sastava, Mateo Kovačić krenuo je u početnoj postavi Chelseaja, igrao do 101. minute te ostavio jako dobar dojam.

Uefin Superkup:
Liverpool - Chelsea 2:2 (5:4 nakon penala)

Superkup

finale

Liverpool5:4 **Chelsea

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!