Nogomet

Klopp: "Mi možemo i mi ćemo igrati bolji nogomet. Ovdje je sve bilo podređeno pobjedi"

Marjan Kreševac • četvrtak, 15.08.2019.
Klopp: "Mi možemo i mi ćemo igrati bolji nogomet. Ovdje je sve bilo podređeno pobjedi"
Foto: EPA

Liverpool je osvojio svoj prvi trofej u sezoni, europski Superkup i to nakon izvođenja jedanaesteraca budući da je nakon 120 minuta igre na semaforu stajalo 2:2. Junak Redsa bio je Adrian koji je u posljednjoj seriji obranio udarac Abrahama...

Prvi Superkup Liverpool je izgubio, onaj protiv Cityja i to nakon izvođenja udaraca s bijele točke, sinoć je slavio ponovno nakon raspucavanja, ali ovog puta u europskom Superkupu protiv Chelseaja. Jürgen Klopp tvrdio je da trofej u Engleskoj ne znači previše, nije previše bitan, ali ovaj europski očito mu je, barem ako ćemo suditi po reakciji nakon Adrianove obrane. ¨

Za početak Klopp se osvrnuo na atmosferu koja je pratila Superkup: "Atmosfera na stadionu bila je nevjerojatna, pokazala je o kako velikom klubu se ovdje radi. Uvjeti za igru bili su teški, volio bi da smo sa sobom mogli ponijeti englesko vrijeme". Na upit novinara što mu znači ovaj trofej Klopp je bio iskren: "Pitao sam nakon susreta Milnera i Hendersona kako će naši navijači reagirati na trofej i potvrdili su mi da je to vrijedan trofej i da će biti zadovoljni."

Što se samog tijeka susreta tiče Klopp je započeo s Firminom na klupi, a Oclade-Chamberlainom u udarnoj postavi. Nije to bila najidealnija kombinacija jer Chamberlain se gotovo nije ni vidio u prvom dijelu: "Nisam rekao puno toga Chamberlainu u svlačionici, on može igrati puno bolje nego što je odigrao večeras, ali za to mora biti u pravom ritmu i mora biti na terenu. S druge strane Firmino je jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji na svijetu, nismo ga željeli koristiti toliko puno, ali morali smo ubaciti u igru sve najbolje što imamo."

Na kraju Klopp je dao jedno obećanje sebi i navijačima: "Mi možemo i mi ćemo igrati bolji nogomet. Večeras je bilo sve podređeno pobjedi, pronašli smo način kako to napraviti i to je jako bitno. Ovaj trofej velika je stvar za nas i svi smo sretni zbog njega. Jedino što je na kraju svega bitno je da je naš klub uspješan, oduševilo me kada sam nakon finala Lige prvaka vidio koliko velikom broju ljudi je naša pobjeda značila puno, a isto to vidim i večeras. To je ono što je vrijedno, što je bitno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • maxi15.08.2019. u 13:20
    Rezultat nakon 120 min nije bio 0:0 nego malo drugaciji. Naime cak je 2:2 bilo.
    maxi