Nogomet

Bjelica: "Znamo da 2:0 ne garantira ništa, kao što niti Ferencvarosu 1:1 nije ništa garantiralo"

Jan Šneler • srijeda, 21.08.2019.
Bjelica: "Znamo da 2:0 ne garantira ništa, kao što niti Ferencvarosu 1:1 nije ništa garantiralo"
Foto: FaH

Nova pobjeda Dinama u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv Rosenborga (2:0) izmamila je osmijeh na lice trenera Modrih Nenada Bjelicu koji je zadovoljan igrom svoje momčadi…

Pobjeda u prvom susretu play-offa Lige prvaka protiv Rosenborga (2:0) dovela je Dinamo na korak od plasmana u grupnu fazu elitnog europskog natjecanja. Sjajnu večer u Maksimiru, Modri su zaključili s dva pogotka, iako su mogli slaviti i s puno više te praktički zaključiti posao već nakon prve utakmice.

“Zadovoljan sam igrom svoje momčadi. Ostvarili smo aktivan rezultat koji nam daje nadu za prolaz u Ligi prvaka. Momčad je u defenzivi odigrala vrlo kvalitetno i odgovorno. Dilaveru i Periću su jako pomagali Moro i Ademi. Bekovima su pomagala krila. Perić potvrđuje da je nadaren stoper. On je nakon Oršića i Petkovića koji su pozvani u reprezentaciju, sljedeći koji će se nametnuti Daliću. On je najbolji hrvatski stoper kada govorimo o iznošenju lopte i kreaciji. Jedini nedostatak mu je neiskustvo velikih utakmica“, rekao je Nenad Bjelica.

Iako je pompozno najavljeno od strane Uefe kako će se na susretima play-offa koristiti VAR pa je tako i hrvatska publika na tren mogla vidjeti kako će to otprilike izgledati na proljeće u HT Prvoj ligi, niti ovaj susret nije završio bez trakavica. U jednoj situaciji u prvom dijelu činilo se da je gostujući branič igrao rukom prema lopti, skrenuo njen smjer, ali Daniele Orsato nije ništa dosudio niti je išao pogledati snimku. Jasno, ne znamo točno što su mu sugerirali kolege iz kombija koji su pregledavali snimku.

“Sve sam rekao o VAR-u, bit će različitih interpretacija. Ista stvar će se događati i kod guranja s leđa. VAR nije perfektan, kao što se pokazalo jučer u susretu između LASK-a i Club Bruggea. Očekujete od sudaca da dobro procijene te situacije. Ipak, generalno mislim da je sudac odradio odlično utakmicu“, istaknuo je trener Dinama.

U uzvratnom susretu Rosenborg će prema najavama trenera Eirika Hornelanda ići na „glavu“ jer doista nema što izgubiti. Dinamu bi vjerojatno jedan pogodak bio dovoljan jer je već jako dugo prošlo otkada je Rosenborg postigao četiri pogotka nekoj jačoj momčadi u europskim natjecanjima.

“Treba pobijediti, ići na pobjedu. Znamo da 2:0 ne garantira ništa, kao što niti Ferencvarosu 1:1 nije ništa garantiralo. Vjerujem da ću imati sve na raspolaganju, nemamo utakmicu za vikend i možemo se maksimalno kvalitetno pripremiti. Oni moraju napasti. Kada puno riskiraš u igri, ostavljaš prostora. Morat ćemo to iskoristiti."

Za kraj, Bjelica je pohvalio publiku koja je doista bila fenomenalna. Sjajnu podršku imao je Dinamo od prve do posljednje minute, a sve je proteklo bez ijednog incidenta. Koliko smo mogli vidjeti iz novinarske lože, prolazi koji su često predmet Uefinih kazni na istočnoj tribini bili su prohodni, a nadajmo se kako će ovaj susret Disciplinska komisija Uefe zaobići sa svojim kaznama.

“Nadam se da ćemo mi na terenu omogućiti navijačima da gledaju Ligu prvaka, a oni neka zasluže da svojim ponašanjem budu na tim utakmicama“, zaključio je Bjelica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!