Nogomet

Horneland: "Igrat ćemo više napadački, imamo realne šanse za prolaz"

Jan Šneler • srijeda, 21.08.2019.
Horneland: "Igrat ćemo više napadački, imamo realne šanse za prolaz"
Foto: FaH

Nakon što je njegova momčad poražena od Dinama (2:0) u prvom susretu play-offa Lige prvaka, trener Rosenborga Eirik Horneland ne dvoji kako njegova momčad nema što za izgubiti u uzvratu…

Poraz Rosenborga od Dinama u Maksimiru nije bio neočekivan. Modri su pokazali da su kvalitetnija momčad, fizički i mentalno spremnija za ovu razinu natjecanja, ali Rosenborg se sigurno neće olako predati u Norveškoj. Najavljuje to i trener Norvežana Eirik Horneland koji smatra da je loše odrađeno prvo poluvrijeme stajalo njegovu momčad boljeg rezultata.

“Jedanaesterac je prelomio susret. Uvukao se strah u momčad. Uslijedio je drugi gol koji nam je poremetio ritam. Petković je stvarao velike probleme, bio je najopasniji igrač Dinama. Važno je iskoristiti sve šanse. Protiv Maribora i BATE-a je to uspjelo, ali ovoga puta protivnik je bio na višoj razini“, rekao je nakon susreta trener Rosenborga.

Igra Rosenborga nije nikoga iznenadila. Igrali su gosti čvrsto, isključivo koncentrirali svoje napade preko krila i nadali se pogotku iz prekida. U tome su gotovo i uspjeli jer su imali nekoliko odličnih prilika upravo nakon kornera. Trener Rosenborga osvrnuo se i na igru Dinama te istaknuo kako su ga Modri nečime iznenadili.

“Očekivali smo da će Dinamo imati okomitu napadačku igru. Iznenadila me učinkovitost Dinama, to što je vrlo efikasno realizirao svoje šanse“, dodao je Horneland.

U uzvratnom susretu Rosenborg nema što čekati. Samo pobjeda i to po mogućnosti bez primljenog pogotka što će biti jako teško s obzirom na to kakva je kvaliteta Dinama. Ipak, norveški trener najavljuje potpunu ofenzivu u Trondheimu i vjeruje kako ništa još nije izgubljeno.

“Dinamo je bio bolji u ovom susretu. U uzvratu ćemo se morati otvoriti, što ostavlja Dinamu šanse za kontranapade. Igrat ćemo više napadački. Imamo realne šanse za prolaz“, zaključio je Horneland.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!