Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice poražene nakon žestoke borbe na startu Europskog prvenstva

Mihaela Bradovski • petak, 23.08.2019.
Hrvatske odbojkašice poražene nakon žestoke borbe na startu Europskog prvenstva
Foto: Pixsell

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija odigrala je vrlo dobar meč na startu Europskog prvenstva i bila je na korak do iznenađenja. Azerbajdžan je na kraju ipak izvukao pobjedu...

Iako su u susret protiv Azerbajdžana hrvatske odbojkašice ušle sa statusom autsajdera, nisu bile daleko od pobjede. Vrlo jaki Azerbajdžan mučio se do samog kraja kako bi slomio otpor Hrvatica i uspio je tek u petom setu i to u samoj završnici.

Kao što je izbornik Daniele Santarelli istaknuo uoči odlaska na Europsko prvenstvo, Hrvatska je tijekom priprema iz dana u dan sve više napredovala i igrala sve bolje, vidjelo se to na Gloria Cupu, ali i ovdje protiv Azerbajdžana.

U početku meča Hrvatska je bila impresionirana i u prvom setu vrlo rano ušla je u zaostatak koji je sve više rastao i prvi set vrlo brzo je izgubljen. Azerbajdžan ga je dobio s visokih 25:13.

Ostatak meča ponudio je drugačiju sliku. Hrvatska je bila bolja, proradio je napad, dosta se igralo na Samantu Fabris koja je i puno toga realizirala i Hrvatska je uz vrlo dobru igru dobila naredna dva seta s 25:20 i 25:22.

Do sredine četvrtog seta Hrvatska je imala kontrolu, ali nakon toga Azerbajdžan se vraća i uzima set s 26:24.

Odluka je pala u petom setu gdje je Hrvatska krenula sjajno, imala je i plus četiri, ali nije izdržala, Azerbajdžan je napravio preokret i na kraju s 15:17 uzeo set. U hrvatskim redovima Fabris je skupila ukupno čak 31 poen.

U drugom kolu Hrvatsku očekuje dvoboj protiv Estonije.

Europsko prvenstvo, skupina C, prvo kolo:
Hrvatska - Azerbajdžan 2:3 (13:25, 25:20, 25:22, 24:26, 15:17)

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!