Nogomet

Rosenborg uoči Dinama očekivano slavio protiv Stabaeka

Jan Šneler • subota, 24.08.2019.
Rosenborg uoči Dinama očekivano slavio protiv Stabaeka
Foto: FaH

U 19. kolu norveške Eliteserien, Rosenborg je na svom terenu očekivano rutinski pobijedio gostujući Stabaek...

Dinamov protivnik u play-off fazi Lige prvaka pobjedom se vratio u domaćem prvenstvu nakon poraza od Modrih u Maksimiru. Današnji protivnik norveškog prvaka bio je slabašni Stabaek protiv kojeg Rosenborg nije imao većih problema iako rezultat dovoljno to ne pojašnjava.

U susret su domaći krenuli s identičnim sastavom kao protiv Dinama. To govori dvije stvari. Prije svega, Eirik Horneland očigledno nije sto posto uvjeren da će moći proći Dinamo nakon poraza od 2:0 u Maksimiru. Nadalje, stanje Rosenborga na tablici nije idealno i Horneland si ne može dozvoliti novi gubitak bodova kao prošlog tjedna protiv Odda.

Gosti su iznenađujuće došli do pogotka u osmoj minuti kada je autogol postigao Birger Meling. U padu je bio bek Rosenborga i pokušavajući spriječiti gotovo stopostotnu šansu, skrenuo je loptu u svoju mrežu. Domaći su ipak bili uvjerljiviji te je u 28. minuti Rosenborg došao do izjednačenja.

Lijep pogodak iz poluvoleja postigao je ponajbolji igrač Rosenborga Alexander Soderlund. Stabaek je bio u podređenom položaju, ali je sve do sredine drugog dijela odolijevao pritisku domaćih. Ipak, kvaliteta je presudila. Prvo je u 63. minuti Samuel Adegbenro lijepo pogodio iz okreta s ruba šesnaesterca za 2:1, da bi točku na i stavio Pal Andre Helland preciznim udarcem s bijele točke.

Gosti su uspjeli iskoristiti malo opuštanje domaćih i postigli još jedan pogodak. Strijelac je bio Kasper Junker u samoj završnici susreta.

Rosenborg BK - Stabak Fotball Rezultati uživo

Eliteserien, 19. kolo:
Rosenborg - Stabaek 3:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!