Ostali sportovi

Filip Hrgović prekidom u trećoj rundi do devete profesionalne pobjede preko Marija Heredije

Branimir Korać • nedjelja, 25.08.2019.
Filip Hrgović prekidom u trećoj rundi do devete profesionalne pobjede preko Marija Heredije
Foto: FaH

Filip Hrgović prema očekivanjima odradio je i devetu profesionalnu borbu. U Hermosillu je za protivnika imao Meksikanca Marija Herediju kojeg je svladao tehničkim nokautom u trećoj rundi i tako nastavio savršen niz...

Filip Hrgović profesionalno je odradio posao protiv Marija Heredije i bez većih problema stigao do pobjede. Meksikanac je bio hrabar, ovo mu je bila velika prilika i nije bježao po ringu već je išao prema naprijed i tražio borbu.

Herediji je sjelo nekoliko udaraca, ali Hrgović niti jednom nije bio uzdrman i cijelo vrijeme imao je borbu pod kontrolom. U svakom trenutku činilo se da zna što želi i što može, a Meksikanac je sa svakim udarcem kao na igrici sve više ostajao bez energije dok nije završio u "crvenom".

Heredia je na vaganju bio znatno teži, Hrgović 20 centimetara viši i puno spremniji i opasniji. Jedina nada za Meksikanca bio je nekakav slučajan udarac u prvih rundu-dvije, sve kasnije išlo je na mlin Hrgovića.

U prvoj rundi Hrgović je malo ispitivao situaciju i procjenjivao koliko Heredia može, ali svejedno je glatko dobio rundu s nekoliko preciznih pokušaja.

U drugoj rundi Heredia se još više odvažio pa je pokušavao širokim udarcima, ali poput propelera letjele su ruke uglavnom u prazno, Hrgović je sve kontrolirao i s nekoliko serija dodatno povećao bodovnu razliku.

Od početka treće runde Hrgović je krenuo snažno i s nekoliko serija za 50-ak sekundi u tom razdoblju dovršio posao. Heredia je bio vidno uzdrman već nakon prve serije, Hrgović je krenuo u završetak i kada je Meksikanac završio na podu, sudac je prekinuo meč.

Heredia je još imao želju nastaviti borbu, međutim nije to imalo smisla, vrlo brzo bi ponovno završio u nokdaunu i to je pitanje samo koliko teškom.

Deveti profesionalni meč i deveta pobjeda, još nijednom Hrgović nije imao tijesan meč ili protivnika koji bi ga zabrinuo. U svim borbama je apsolutno dominirao i potpuno zasluženo dolazio do pobjede. No i protivnici su ipak bili niže kategorije i ako je vjerovati riječima njegovog promotora, takvim borbama dolazi kraj i sada kreće ono pravo.

Već je najavljeno kako bi Hrgović do kraja godine trebao imati još dvije borbe, biti i predboksač Anthonyju Joshui u Saudijskoj Arabiji, a u predborbe dolaze samo vrlo ozbiljni borci i tamo nema mjesta laganijim protivnicima.

U svakom slučaju hrvatski boksač još jednom je potvrdio visoku kvalitetu i potpuno zasluženo došao je do devete profesionalne pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!