Tenis

Petra Martić proradila nakon izgubljenog seta i odjurila u drugo kolo

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 26.08.2019.
Petra Martić proradila nakon izgubljenog seta i odjurila u drugo kolo
Foto: EPA

Petra Martić preskočila je prvu prepreku na US Openu. Igrala je protiv Slovenke Tamare Zidanšek i svladala ju je u tri seta...

I drugi put ove godine Petra Martić trebala je tri seta za pobjedu protiv Tamare Zidanšek. U Istanbulu je slavila 3:6, 6:1, 6:3, a u New Yorku 6:4, 4:6, 6:1.

Petra je odigrala dobar meč i potrošila je nešto više od dva sata za pobjedu. Uglavnom je bila bolja protivnikca i dominirala, ali je tek u trećem setu slomila otpoz Slovenke.

Prvi set uzela je Petra i za to joj je bio dovoljan jedan break. Do njega je došla zahvaljujući oduzetom servisu u devetom gemu kada je iskoristila svoju ukupno treću break loptu u setu. Došla je Martić do 5:4 i onda na servisu za set realizirala treću set loptu.

Mogla je Martić i ranije dovršiti meč s obzirom da je vodila s 4:2 u drugom setu, no nakon toga ušla je u krizu i izgubila četiri gema zaredom i set.

Treći set ipak je bio drugačija priča. Petra je tu odmah pobjegla na 4:0 i nije bilo spasa za Slovenku koja je do kraja seta uhvatila tek jedan gem.

Martić je tako prošla u drugo kolo gdje će igrati protiv Rumunjke Ane Bogdan koja je svladala Dart u dva seta.

US Open, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska, 22) - Tamara Zidanšek (Slovenija) 6:4, 4:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!