Tenis

Donna Vekić potrošila skoro dva sata protiv kvalifikantice

Mihaela Bradovski • srijeda, 28.08.2019.
Donna Vekić potrošila skoro dva sata protiv kvalifikantice
Foto: EPA

Donna Vekić prošla je u drugo kolo US Opena, ali za to je potrošila puno energije. Igrala je protiv Nizozemke Richel Hogenkamp koju je svladala sa 7:6, 6:3...

Očekivalo se da će ipak biti nešto lakše, ali sat i 50 minuta Donna Vekić lomila je otpor 207. igračice svijeta Richel Hogenkamp.

Na kraju je upisala pobjedu iako nije bilo jednostavno. Posebno se mučila u prvom setu gdje je imala vrlo nizak postotak ubačaja prvog servisa i dva puta je bila break zaostatka.

Hogenkamp je odmah krenula s 2:0 da bi se Donna uspjela vratiti sredinom seta i poravnati na 3:3. U probleme je ponovno ušla u završnici seta kada je Vekić još jednom izgubila servis i poklonila Hogenkamp 6:5 i servis za set, ali Nizozemka to nije iskoristila i set je otišao u tie-break. Tamo je Vekić ipak bila bolja sa 7:4.

Nakon toga i Donna je zaigrala bolje. Odmah je došla do breaka na startu drugog seta, Hogenkamp je nakratko uzvratila poravnavši na 2:2, ali odmah nakon toga ponovno je izgubila servis i Vekić je do kraja meča zadržala prednost.

Završilo je 7:6, 6:3 za hrvatsku tenisačicu, a nakon što je prvi set trajao čak 76 minuta, drugi je bio više nego dvostruko kraći.

U drugom kolu Donnu očekuje još teža protivnica, Estonka Kaia Kanepi koja je u prvom kolu svladala Tatjanu Mariju s 5:7, 7:6, 6:3.

US Open, prvo kolo:
Donna Vekić (Hrvatska, 23) - Richel Hogenkamp (Nizozemska, Q) 7:6(4), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!