Košarka

Senegal potpuno razbijen, Litva pokazala pravo lice već na startu

Branimir Korać • nedjelja, 01.09.2019.
Senegal potpuno razbijen, Litva pokazala pravo lice već na startu
Foto: EPA

Dvoboj između Litve i Senegala bio je potpuno neravnopravan. Senegal je pregažen lakoćom, Litva je upisala svoju rekordnu pobjedu na svjetskim prvenstvima slaveći 101:47...

Još jedna afrička reprezentacija koja je razočarala iako čak i nema tako slab roster je Senegal. Senegalci imaju igrače koji nastupaju u Europi, neki od njih igraju i važnu ulogu, ali ovdje su izgledali jako loše.

Napadački to nije ličilo na išta, za tricu su šutirali užasnih 1/23, općenito šut iz igre bio je na ispod 30 posto dok su Litavci iz igre šutirali vrlo dobrih 53 posto.

Dok Senegal nije imao nijednog dvoznamenkastog igrača, Litva ih je imala čak sedmoricu. Bila je nadmoćna i u skoku, imala čak 28 asistencija, manje izgubljenih loptu, u svakom segmentu jednostavno je bila bolja.

Sve je bilo poznato već nakon prvih 20 minuta, tu je Litva pobjegla do odmora na ogromnih plus 27 i u nastavku susreta ta je razlika samo rasla.

Litvu su do pobjede predvodili s po 13 poena Mantas Kalnietis (osam asistencija), Domantas Sabonis (sedam skokova) te Jonas Valančiunas (11 skokova).

U senegalskom sastavu po osam poena ubacili su Maurice Ndour, Ibrahima Faye i Babacar Toure. Pape Diop dodao je šest poena.

Svjetsko prvenstvo 2019., skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Kanada92:108Australija
Senegal47:101Litva
1Australija 30+34
2Litva 21+72
3Kanada 12-17
4Senegal 03-89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!