Tenis

Sjajni Medvedev preko Wawrinke do prvog polufinala na Grand Slamu

Petar Jenjić • utorak, 03.09.2019.
Sjajni Medvedev preko Wawrinke do prvog polufinala na Grand Slamu
Foto: EPA

Daniil Medvedev u četiri je seta bio bolji od Stana Wawrinke te tako izborio svoje prvo polufinale na Grand Slamu u karijeri...

Rus Daniil Medvedev igra sjajnu sezonu, a to potvrđuje iz nastupa u nastup na US Openu. Večeras je u dvoboju četvrtfinala, u četiri seta, svladao Stanislasa Wawrinku te izborio prvi ulazak među četiri na Grand Slamu.

Slavio je sa 7:6, 6:3, 3:6, 6:1 nakon dva sata i 33 minute igre te u svom drugom međusobnom dvoboju stigao do druge pobjede. Do sada mu je najbolji rezultat na Grand Slamovima bilo četvrto kolo Australian Opena na početku ove godine.

Medvedev je na početku meča stigao do breaka, no kod vodstva 5:4 gubi servis, a Wawrinka uspijeva izboriti tie-break. U 13. igri Medvedev spašava jednu set loptu, a koristi svoju prvu te dolazi do vodstva.

Jednu break šansu vidjeli smo u cijelom drugom setu, a iskoristio ju je ruski tenisač koji je poveo s 3:1 i prednost sačuvao do kraja. Odmah na početku trećeg seta Wawrinka dolazi do breaka, nešto kasnije spašava čak četiri break lopte te uspijeva smanjiti zaostatak na 2:1.

Međutim, bilo je to sve od njega. Medvedev je odigrao sjajan četvrti set, napravio je dva breaka, a izgubio ukupno samo jedan gem. Dodajmo kako u finalu čega boljeg iz dvoboja Federer - Dimitrov.

US Open, četvrtfinale:
Daniil Medvedev (5) - Stanislas Wawrinka (23) 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!