Nogomet

Dalić prije puta u Slovačku: "Očekujem sličnu utakmicu kao u Budimpešti"

Sportnet • četvrtak, 05.09.2019.
Dalić prije puta u Slovačku: "Očekujem sličnu utakmicu kao u Budimpešti"
Foto: FaH

Hrvatska reprezentacija otputovala je u Slovačku gdje je u petak 6. rujna na rasporedu kvalifikacijska utakmica za EURO 2020. godine. Igrači su na zagrebački aerodrom stigli dobro raspoloženi, a izbornik Dalić dao je kratku izjavu za medije...

PIŠE: Matej Kačan

Usprkos izostancima Ivana Rakitića zbog klupske situacije te Matea Kovačića zbog ozljede, izbornik nije krio optimizam. Najavio je tešku utakmicu te je otkrio da već zna sastav.

"Oko sastava nema dilema, ali znate da ja nikad ne otkrivam sastav ranije. Sastav ćemo otkriti sutra, ali nekih velikih promjena neće biti. Igrat ćemo napadački, u Trnavu ne idemo po remi, idemo po sva tri boda. Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica te motivirani protivnik s podrškom publike, ali imamo i mi svoju podršku. Očekujem zahtjevnu utakmicu, sličnu kao u Budimpešti. Ako budemo na razini kao u Mađarskoj bit će nam teško, moramo biti puno bolji i odgovorniji ako želimo pobjedu."

Posljednjih dana mediji su se bavili situacijom u kojoj je Ante Rebić odbio završiti svoju izjavu za medije zbog zadirkivanja suigrača, ali izbornik naglašava sjajnu atmosferu u momčadi.

"Atmosfera među igračima je sjajna kao i uvijek, svi su sretni, orni i dobro raspoloženi. To s Rebićem je bila šala, oni se uvijek tako zafrkavaju. Među nama nema nikakvih problema, a ja ne znam što ste vi čuli. Znamo da nas čeka teška utakmica, ali smo u dva dana napravili sve što smo mogli. Jako dobro smo izanalizirali protivnika i znamo što nas čeka."

Utakmica u Trnavi je na rasporedu u petak u 20:45, a sastave ćemo doznati neposredno prije susreta.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!