Tenis

Serena Williams deseti put u finalu US Opena, za titulu protiv mlade Kanađanke

Mihaela Bradovski • petak, 06.09.2019.
Serena Williams deseti put u finalu US Opena, za titulu protiv mlade Kanađanke
Foto: EPA

Serena Williams i Bianca Andreescu igrat će u finalu US Opena. Gotovo dvostruko starija Williams deseti put u karijeri borit će se za titulu na ovom turniru...

Serena Williams prošla je u finale US Opena i to čak deseti put u karijeri. Osvojila ga je šest puta, zadnji put 2014. godine, a prošle godine zadnji put bila je u finalu.

Williams je ujedno upisala i ulazak u 33. finale na Grand Slam turnirima, drugo ovogodišnje nakon što je u Wimbledonu izgubila od Simone Halep.

Do finala je došla pobjedom protiv Eline Svitoline koju je pregazila za samo 70 minuta sa 6:3, 6:1. Svitolina nije imala rješenje za igru Williams i izgubila je ipak lakše od očekivanja.

Bio im je to prvi međusobni dvoboj još od Olimpijskih igara u Riju gdje je Svitolina u osmini finala bila bolja sa 6:4, 6:3 što joj je ujedno i jedina pobjeda protiv Williams.

U drugom polufinalu sastale su se Bianca Andreescu i Belinda Bencic, a uspješnija je bila 19-godišnja Kanađanka koja je slavila s tijesnih 7:6, 7:5.

Andreescu je u prvom setu spasila jednu set loptu, u drugom se vratila iz 4:1 i dva breaka zaostatka i s četiri uzastopna breaka napravila preokret i odnijela pobjedu.

US Open, polufinale:
Serena Williams (SAD, 8) - Elina Svitolina (Ukrajina, 5) 6:3, 6:1
Bianca Andreescu (Kanada, 15) - Belinda Bencic (Švicarska, 13) 7:6(3), 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!