Košarka

Još jedna demonstracija sile: Srbija pregazila Portoriko

Petar Jenjić • petak, 06.09.2019.
Još jedna demonstracija sile: Srbija pregazila Portoriko
Foto: EPA

Reprezentacija Srbije stigla je do pobjede protiv Portorika na startu drugog kruga te tako ostala na stopostotnom učinku...

Krenuo je drugi krug i za Srbiju koja je za protivnika imala Portoriko. Kao i do sada na turniru, svjetski viceprvaci nisu imali prevelikih problema doći do pobjede. Vodili su od početka do kraja te u konačnici slavili s visokih 90:47.

Odmah se dogodilo ono što smo mogli i predvidjeti, a to je dominacija Srbije, posebno pod košem. Tako je vrlo brzo stigla i do vodstva 11:2, dok su se Portorikanci mučili u napadu. Tako je i Boban Marjanović prije došao do deset koševa nego je cijela protivnička momčad.

Srbija je rutinski odrađivala posao, a nakon prve četvrtine vodila je s 23:14. Kako je vrijeme odmicalo prednost je bila sve veća pa je tako u 17. minuti iznosila 18 razlike (40:22). Do kraja poluvremena ta je prednost još više narasla.

Nastavak susreta nije ponudio preveliku rezultatsku napetost. Srbija je bez većih problema čuvala stečenu prednost i dvoboj zaključila novom pobjedom.

Nemanja Bjelica s 18 poena i šest skokova predvodio je Srbiju, Boban Marjanović dodao je 16 koševa, a Nikola Jokić 14 poena i deset skokova.

Jedini dvoznamenkast kod Portorika bio je David Huertas s 11 poena.

SP, 2. krug:
Srbija - Portoriko 90:47

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!