Nogomet

Dalić: "Jedna od najboljih utakmica reprezentacije otkako sam na klupi"

Jan Šneler • petak, 06.09.2019.
Dalić: "Jedna od najboljih utakmica reprezentacije otkako sam na klupi"
Foto: FaH

Velika pobjeda nad Slovačkom velika je i pobjeda Zlatka Dalića koji je nakon sjajnog rezultata u Rusiji prezentirao odličnu predstavu Hrvatske u Trnavi...

Puno kritika dobio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nakon slabijih rezultata Vatrenih nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji. Mučila se dosta Hrvatska, tražila svoju igru, došao je u kvalifikacijama poraz od Mađarske, ali u Trnavi protiv Slovačke Hrvatska je prezentirala napadačku i sjajnu igru.

"Sjajna utakmica od prve do zadnje minute. Ono što je nedostajalo u Budimpešti smo imali ovdje. Puno smo promašili u prvih pola sata, ali dali smo gol na vrijeme. Od kada sam ja izbornik, jedna od najboljih utakmica reprezentacije. Hvala navijačima, bili su sjajna podrška", rekao je Dalić.

Hrvatska nije riješila pitanje prolaza na Europsko prvenstvo, ali je na najboljem putu. Za nekoliko dana Hrvatska gostuje kod Azerbajdžana i pobjeda u tom susretu je imperativ. S 12 bodova iz pet susreta, Vatreni bi bili korak do Eura i to je prilika koju se ne smije propustiti.

"Ovo je korak prema Europskom prvenstvu, ali nije gotovo. Čeka nas Azerbajdžan. Moramo biti lideri, dominantni i tako se postaviti. Znamo da vrijedimo, ali moramo se držati čvrsto na zemlji", zaključio je izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!