Košarka

U susretu s gotovo 30 trica Novi Zeland visoko svladao Japan

Petar Jenjić • subota, 07.09.2019.
U susretu s gotovo 30 trica Novi Zeland visoko svladao Japan
Foto: EPA

Košarkaši Novog Zelanda nisu imali prevelikih problema protiv Japana kojeg su u jednosmjernoj utakmici svladali rezultatom 111:81...

U razigravanju od 17. do 32. mjesta nije bilo prevelikog iznenađenja na susretu između Novog Zelanda i Japana. Novozelanđani su stigli do rutinske, visoke pobjede (111:81), druge na ovom prvenstvu.

Na trenutke se tijekom prvog poluvremena činilo kao da gledamo šuterski trening jer je Novi Zeland ubacio devet trica, a tek jednu manje ubacili su Japanci. Posebno se isticao Nick Fazekas koji je gađao 5/5.

Nakon izjednačene prve dionice (29:29), Novi Zeland ubacuje u brzinu više i do poluvremena ima 16 razlike (55:39). U nastavku susreta bez većih je problema sačuvao stečenu prednost.

Novozelanđane je do pobjede predvodio Corey Webster s 27 poena, pet skokova i šest asistencija, dok je Isaac Fotu dodao 23 koša i deset skokova. Cijela momčad ubacila je ukupno 18 trica.

S druge strane, Nick Fazekas susret je zaključio s 31 poenom i devet skokova, a njegova momčad ubacila je ukupno 11 trica, što daje ukupno 29 na cijelom susretu.

SP, 2. krug:
Novi Zeland - Japan 111:81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!