Košarka

Francuska ušla u četvrtfinale, Litva ispala iz borbe za odličja

Jan Šneler • subota, 07.09.2019.
Francuska ušla u četvrtfinale, Litva ispala iz borbe za odličja
Foto: EPA

U odlučujućem susretu za četvrtfinale, Litva je izgubila od Francuske te se već u ranoj fazi Svjetskog prvenstva oprašta od borbe za medalje...

Dvije utakmice, dva tijesna poraza i Litve više nema na Svjetskom prvenstvu. Nakon poraza od Australije (82:87) i danas od Francuske (78:75), Litavci su se oprostili od drugog kruga. S druge strane Francuzi su spretno došli do slavlja i ostaje samo pitanje u međusobnom ogledu s Australijom s kojeg će mjesta u četvrtfinale.

Početak susreta definitivno je pripao Francuskoj koja je izgledala puno bolje. Litva je imala velikih problema, nije bilo one njihove lakoće kretanja i zabijanja te su Francuzi imali velikih 14 razlike u prvoj četvrtini. U nastavku se Litva vraća, uspijeva smanjiti zaostatak, ali na odmor Francuzi odlaze s vodstvom 50:40.

U trećoj četvrtini ponovno Litva loše izgleda, Francuzi bolje otvaraju drugo poluvrijeme i ponovno dolaze do velike prednosti. Francuzi su imali vodstvo 63:47 i u posljednjih 10 minuta ušli s 11 koševa prednosti. Sve je izgledalo dobro za Francusku, ali onda u samoj završnici veliki problemi.

Jonas Valančiunas odigrao je sjajnu završnicu, kako obrambeno tako i napadački, ali nažalost Litvi nije bilo pomoći. Na kraju su Litavci oštro prosvjedovali nakon bacanja Valančiunasa jer su smatrali da su Francuzi zabranjenim potezom izbili loptu s koša, ali suci su ostali nijemi (skinuta lopta s obruča uz dodir obruča). Nando De Colo je pogodio preko Valančiunasa za tri razlike i rezultat se više nije mijenjao.

Kod Francuske najbolji je bio Evan Fournier s 24 poena dok Litvi nije pomogla dobra partija Valančiunasa koji je ubacio 18 koševa.

Svjetsko prvenstvo u košarci (m), drugi krug:
Francuska - Litva 78:75

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!