Nogomet

Kosovo preokretom do pobjede protiv Češke, EP možda neće biti samo san

Jan Šneler • subota, 07.09.2019.
Kosovo preokretom do pobjede protiv Češke, EP možda neće biti samo san
Foto: EPA

Sjajan preokret upisala je momčad Kosova te je pobjedom protiv Češke preuzela vodstvo u skupini A. Kosovo je burno proslavilo 2:1 pobjedu...

Na pola puta smo u većini skupina kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine. Susret Kosova i Češke trebao je donijeti Česima važna tri boda i bijeg od današnjih protivnika. Ipak, Kosovari su ponovno pokazali da su majstori završnice i pogotkom u kasnoj fazi susreta došli su do velika tri boda.

Početak susreta bio je očekivan za velik dio navijača i nogometnih stručnjaka. Češka je u 16. minuti došla do pogotka preko Patrika Schicka. Očekivala se bolja igra Češke i to smo imali prilike vidjeti u prvom dijelu susreta. Ipak, vrlo brzo, nakon svega četiri minute od primljenog pogotka Kosovo uzvraća udarac.

Sjajnu kontru izveli su domaći, a asistenciju Elbasana Rashanija, Vedat Muriqi klizećim startom pretvorio je u pogodak. Nošeno sjajnom podrškom s tribina, Kosovo je ponovno zaprijetilo nakon par minuta, ali udarac bivšeg Dinamovca Amira Rrahmanija otišao je pored gola.

Česi nisu posustajali, imali su prilike, ali do novog vodstva nisu uspjeli doći. U nastavku susreta, Kosovo je zaigralo još odlučnije i u 60. minuti Rrahmani ponovno ima sjajnu priliku, ali još jednom nije bio precizan. Ovoga puta gostujući vratar to sjajno brani.

Konačno, u 66. minuti Kosovo dolazi do vodstva. Zaspala je češka obrana, korner je izveo Valon Berisha, a nezgodni udarac uputio Mergim Vojvoda. Gostujući vratar nije uspio obraniti, a Kosovo je došlo do velikog vodstva. Česi su jasno krenuli u napad, pokušavali na sve načine doći do remija, ali bez uspjeha.

Kosovo je tako pobjedom došlo do prvog mjesta na tablici i nakon četiri kola ima osam bodova. Česi su na trećem mjestu sa šest bodova, dok Englezi imaju isti broj bodova, ali dvije utakmice manje. Kosovare za par dana očekuje gostovanje kod Engleske, ali nakon toga u listopadu i studenom imaju priliku osigurati prolaz dalje. U svakom slučaju, Kosovo zbog Lige nacija ima osiguran play-off, no jasno da žele direktnim putem izboriti povijesni nastup.

Europsko prvenstvo u nogometu, kvalifikacije:
Kosovo - Češka 2:1

Kosovo - Czech Republic Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!