Nogomet

Bradarić: "Mislim da sam puno bolji nego kada sam odlazio, prošlo je već puno godina"

Branimir Korać • subota, 07.09.2019.
Bradarić: "Mislim da sam puno bolji nego kada sam odlazio, prošlo je već puno godina"
Foto: Pixsell

Filip Bradarić vratio se u Hajduk, tvrdi nikad bolji. Iza njega je nekoliko vrhunskih sezona i trebao bi biti velika pomoć Splićanima...

Filip Bradarić najzvučnije je pojačanje Hajduka u ovom prijelaznom roku. Vratio se u svoj klub i to kao bolji igrač nego što je bio kada je odlazio.

"Nikad bolji, nikad sretniji i nikad iskusniji sam tu, stvarno sam sretan što sam ponovno u klubu u kojem sam proveo 15-16 godina. Od prvog dana kada sam saznao da u Cagliariju neću igrati, htio sam otići. Bile su u igri neke posudbe, a samo je Hajduk dolazio u obzir. U početku su bile male šanse, ali sam silno želio i to se i ostvarilo. Mislim da sam puno bolji nego kada sam odlazio, prošlo je već puno godina, bilo je dobrih stvari, odigrao sam puno utakmica. Imam puno veće samopouzdanje i bolji sam igrač", kaže Bradarić za Sportske novosti.

Puno mu je pomogao Matjaž Kek koji je od prvog trenutka vjerovao u njega.

"Kek je od prvog dana stao uz mene, vodio me i od mene stvorio reprezentativca i na tome sam mu stvarno zahvalan. U Rijeci sam napravio puno toga, ali momčad je bila ta koja me tu izbacila. Imao sam vrhunske suigrače na terenu i van njega. U Split otkako sam se vratio imam ogroman motiv i velike želje. Odmah prva utakmica je ona protiv Rijeke na Rujevici, a tamo nitko protiv Rijeke nije favorit. Međutim imamo odličnu momčad, vremena za posložiti se i moramo tamo ići s ciljem doći do pobjede."

Bradarić je spreman ponijeti pritisak visokih očekivanja i preuzeti ukogu jednog od vođa ove momčadi.

"Da se nečeg bojim ili da bježim od odgovornosti, ne bih nikada došao ovdje, sigurno bih izabrao neki drugi klub. Znam da imam veliku odgovornost i zato sam tu, želim biti onaj koji će puno dati i pomoći ovoj momčadi. Puno je mladih i dobrih igrača te mislim da mogu pomoći. Imao sam sjajnu ponudu za prelazak u PAOK što mi je bila vrhunska opcija, ponuda je već bila na stolu, ali predsjednik Cagliarija je rekao da nema šanse da će me pustiti. Onda se pojavila priča o dolasku Nainggolana koji je želio igrati zadnjeg veznog i shvatio sam da ću završiti na klupi s upitnom minutažom. Kada sam već sve dogovorio s Hajdukom, pojavio se i Getafe, klub je inzistirao da idem tamo, ali čvrsto sam htio u Hajduk."

Nesporazumi koje je imao s Marinom Brbićem davna su prošlost i sve je izglađeno.

"S Hajdukom sam se sve dogovorio za pet minuta i onda je ostalo da dogovorim s Cagliarijem. Ne želim da se priča kako sam se nečeg odrekao i da tako skupljam jeftine bodove, ovdje sam došao svojom voljom. Osjetio sam da moram doći, vidio dobru ekipu i nije bilo dvojbi. Priča s predsjednikom Brbićem je već stara, nikada nikome ne zamjeram ništa, nisu lake relacije predsjednik - direktor - igrač. Takvo što se događa i u nogometu i u poslu i u svakodnevnom životu. U dobrim smo odnosima sada, nema nikakvih problema."

Bradariću je želja i cilj osvojiti s Hajdukom naslov prvaka Hrvatske.

"Nije lako jer Dinamo iz godine u godinu ima sjajnu momčad i igra Europu, ali ja sam došao ovdje nešto napraviti. Da nemam neki cilj ne bih se vračao, a rekao sam da je cilj naslov prvaka, to je želja svakog navijača. Ne želim se zavaravati nečim drugim, od malih nogu su me učili da je Hajduk najbolji i da mora biti prvak. Iz utakmice u utakmicu radit ćemo da budemo bolji, a ako ne budemo prvi, čestitat ćemo onom ispred sebe. Teško je procijeniti koliko je realno biti prvak. Najvažnije je da razmišljamo o sebi i idemo korak po korak. Moramo biti homogeni i stajati jedan iza drugog i to može donijeti velike stvari."

Franko Andrijašević nije otišao stopama Filipa Bradarića nego se vratio u Rijeku.

"Naravno da sam se čuo s Frankom, on je igrač koji bi svakom u HNL-u bio pojačanje, pa tako i Rijeci. Želim mu svu sreću, to je njegov put. U kontaktu sam s dosta igrača iz razdoblja u Rijeci, bili smo sjajna grupa i normalno je da smo ostali u kontaktu."

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!