Košarka

Argentinci razbili Poljake u borbi za prvo mjesto u skupini

Sportnet • nedjelja, 08.09.2019.
Argentinci razbili Poljake u borbi za prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

Nakon što su reprezentacije Poljske i Argentine osigurale nastup u četvrtfinalu SP-a, na red je došla njihova međusobna utakmica koja je odlučivala o pobjedniku skupine I. Na kraju su Argentinci deklasirali Poljake rezultatom 91:65...

PIŠE: Matej Kačan

Poljaci su ušli u utakmicu potaknuti velikom pobjedom nakon preokreta protiv Rusije, ali "Gaučosi" su pokazali kvalitetu. U napadački efikasnoj prvoj četvrtini Marcos Delia je postigao pola poena za svoju Argentinu koja je vodstvom 20:14 zaključila prvu dionicu.

U drugoj četvrtini nastavlja se dominacija Argentine. Brussino veže pet poena te Argentinci bježe na +10, a dvije minute prije kraja prvog poluvremena razlika dostiže i 17 poena. Na veliki odmor odlazi se s 15 koševa prednosti za Argentince koje predvodi Delia s 12 poena. Poljake od katastrofe u tim trenucima spašava Slaughter s devet poena i tri asistencije.

U drugom poluvremenu događa se prava rapsodija Argentinaca. S nekoliko ubačaja povukao je legendarni Luis Scola, pridodao se i Garino dok na drugoj strani nitko ne prati Slaughtera pa su Argentinci zabili 28 poena u trećoj dionici i pobjegli na ogromnih +29.

Do kraja su Scola i Argentinci sigurno održavali razliku dok se kod Poljaka trgnuo barem šuter Gruszecki s devet poena u nizu, ali to je bilo nedovoljno za neko ozbiljnije primicanje. Utakmica je na kraju završila s uvjerljivih 26 razlike za Agrentinu.

Argentinu je predvodio Scola s 21 poenom i šest skokova dok je 12 poena dodao Delia. Kod poraženih je prednjačio naturalizirani Amerikanac Slaughter sa 16 poena.

Argentina će u četvrtfinalu na poraženog iz susreta Srbije i Španjolske, dok će Poljaci na noge pobjedniku istog susreta.

SP u košarci, 2. krug:
Poljska - Argentina 65:91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!