Košarka

Crna Gora iskontrolirala Japan i Svjetsko prvenstvo zaključila pobjedom

Petar Jenjić • ponedjeljak, 09.09.2019.
Crna Gora iskontrolirala Japan i Svjetsko prvenstvo zaključila pobjedom
Foto: EPA

Košarkaši Crne Gore svladali su Japan rezultatom 80:65 te tako Svjetsko prvenstvo zaključili barem s jednom pobjedom...

U dvoboju reprezentacija koje nisu znale za pobjedu, Crna Gora svladala je Japan rezultatom 80:65 te tako Svjetsko prvenstvo zaključila u pobjedničkom raspoloženju.

Crnogorci su prvu četvrtinu odigrali jako dobro te su ju zaključili s deset poena viška (26:16). Posustali su u drugoj dionici, Japancima je dosta toga išlo od ruke pa su stigli na minimalan zaostatak (32:31) dvije i pol minute prije kraja.

Ipak, Crna Gora prvo je poluvrijeme zaključila u pozitivnijem tonu i nakon dobre role Petra Popovića i Milke Bjelice imala sedam koševa prednosti. Bilo je 40:33.

Stigao je Japan do poravnanja polovicom treće četvrtine, imao prilike i za vodstvo, ali nije uspio. Kao što je to bio slučaj krajem prvog poluvremena, bio je i na kraju treće četvrtine. Crnogorci su ubacili u brzinu više te ju zaključili s dvoznamenkastom prednošću (61:51).

U četvrtoj četvrtini Crnogorci su samo održavali stečenu prednost te mirno zaključili utakmicu u svoju korist.

Nikola Vučević s 18 poena i sedam skokova te Nikola Ivanović s 12 koševa bili su najbolji kod Crne Gore. Nezaustavljiv je kod Japanaca bio Yuta Watanabe s 34 poena i devet skokova.

SP, razigravanje:
Japan - Crna Gora 65:80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!