Nogomet

Škoti u zadnjih deset minuta šokirali Hrvatsku na Šubićevcu i preokretom došli do pobjede

Mihaela Bradovski • utorak, 10.09.2019.
Škoti u zadnjih deset minuta šokirali Hrvatsku na Šubićevcu i preokretom došli do pobjede
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine poražena je na startu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Na Šubićevcu je ugostila Škorsku i izgubila 2:1 iako je vodila od deset minute golom Kulenovića, sve do 81. kada su Škoti izjednačili...

Mladi hrvatski nogometaši neće po dobrom pamtiti početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Hrvatska je na Šubićevcu ugostila Škotsku, uglavnom bila bolji protivnik, vodila od desete minute golom Sandra Kulenovića da bi u zadnjih deset minuta primila dva gola i upisala poraz.

Opće je poznato kako svaki poraz u kvalifikacijama, posebno kod mlađih reprezentacija može biti koban, a dvostruko teži je ako je ostvaren kod kuće. Hrvatskoj je to uspjelo, na Šubićevcu je ugostila Škotsku i izgubili u utakmici u kojoj nije smjela izgubiti.

Novi ciklus i nova reprezentacija, govorilo se kako bi moglo biti problema i nervoze u početku, no početak i kompletno prvo poluvrijeme nisu bili loši. Problem se javio u drugom poluvremenu kada se Škotska malo oslobodila i krenula prema naprijed i u završnici je uspjela doći do pobjede.

Već u desetoj minuti Hrvatska je stigla do prednosti. Nikola Moro sjajno je u sredini vidio Kulenovića, odlično nabacio, a Kulenović glavom poslao loptu u mrežu za vodstvo Hrvatske.

Nakon toga bilo je nekoliko zanimljivih situacija, Hrvatska je imala posjed lopte u ogromnoj mjeri na svojoj strani, međutim do pogotka nije mogla.

U drugom dijelu nije bilo većih prilika do 70. minute kada je bljesnulo na obje strane. Šemper je zaustavio opasan pokušaj gostiju, a odmah na drugoj strani Ivanušec proigrava Kulenovića, ali njegov pokušaj Doohan brani.

U 81. minuti Škotska poravnava. Kalaica je u 16 metara samo pratio McLennana, nije ga napao i škotski napadač iskoristio je tu neagresivnost i lijepo zabio.

Kada se činilo da će susret završiti neodlučeno, u 89. minuti McLennan zabija za preokret, prvo je Šemper obranio pokušaj gostiju, lopta se odbila van 16 metara, uslijedio je ubačaj nazad i gol glavom McLennana.

Škoti su burno proslavili pobjedu, a Hrvatska mora puno bolje u nastavku kvalifikacija.

Croatia U21 - Scotland U21 Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!